Ево НАЈМОЋНИЈЕ молитве која постоји: Срби, изговорите ОВЕ речи и заштитите ПОРОДИЦУ и ДОМ од сваке НЕСРЕЋЕ!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Научите је обавезно

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Исусова молитва је убедљиво најбитнија молитва у православној традицији, она коју мора да зна сваки човек који себе сматра православним хришћанином.

Нажалост, већина људи мисли да је довољно то што води рачуна да ли је црвено слово или је „само подебљано“, и данас ће је чути први пут у животу.

Исусова молитва је кратка умна молитва, у виду формуле, која се посебно цени у Православној цркви, у тој мери да се третира као „срж и зеница православља“.

Нема важније молитве од ње и она гласи:

– Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј мене грешног.

Њом су се учили бројни нараштаји, о њој се дискутовало током целе историје Цркве.

Тајна њене моћи лежи у понављању и на тај се начин користи у личној аскетској пракси монаха и испосника широм православног света.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Она је, тврди се, основни метод којим они који се моле отварају своје срце Богу због чега се назива и Молитвом срца; верује се да је управо то та молитва коју апостол Павле заговара у Новом завету као „непрестану молитву“, премда наука сматра да је настала у египатским пустињама у 5. веку и да је тек постепено на Истоку стекла ову важност коју има данас.

Њено коришћење је посебно често у исихазму, православној монашкој традицији која је као начин живота посебно заступљена на Светој гори, а која укратко речено представља потпуно окретање човековој унутрашњости која се сједињује са Богом путем вођења пуног црквеног живота и узимањем Светих тајни.

При вишечасовном и непрестаном понављању ове кратке молитве користи се бројаница, која се сматра оруђем молитве, али која није обавезна и више служи као испомоћ онима који су тек почели да улазе у тај мистични свет или онима који су слаби и лако губе концентрацију.

Поред тога, приликом понављања Исусове молитве верници се могу и клањати Богу и крстити.

Међутим, овако дубоко залажење у Исусову молитву духовници обично не саветују обичним људима, без помоћи некога ко је већ у томе вешт и искусан.

Предање каже да ће ова молитва заштитити ваш дом и укућане од сваке несреће, па је ваља изговарати сваки дан.

 

Извор: Srbijadanas.com

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts