МОЛИТВА ЗА ДЕЧИЈЕ ЗДРАВЉЕ: Данас свака мајка треба са вером у срцу изговорити ОВЕ РЕЧИ!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Свети Симеон Праведни још за живота је важио за веома мудрог човека и као такав је у време цара Птоломеја Филаделфа изабран, као један од знамените Седамдесеторице, да преводи Библију са јеврејског на грчки језик.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Преводећи пророка Исаију, Симеон је дошао до једног пророчанства које га је јако бунило: „Ево дјева ће затруднети и родиће сина“. Симеону није било јасно како би девица могла да роди дете, па је решио да реч „дјева“ замени речју „млада жена“ и тако то преведе на грчки.

Ово би Библији какву данас познајемо дало потпуно нови смисао, али управо у том тренутку, по предању, Симеону се јави Божији анђео и објасни му да ће се догодити управо онако како је записано. Анђео му још обећа да ће и он томе лично присуствовати и видети рађање Месије, јер ће га Бог до тада одржати у животу.

И тако је, када је на Сретење Богородица први пут увела у храм новорођеног Христа, Дух Божији то јавио Симеону који је био веома стар и по предању „бео као лабуд“. Светитељ је тада отишао у храм и препознао Девицу Марију и малог Исуса.

Он је тада узео Христа у своје руке и замолио Бога: „Сад отпушташ у миру слугу својега, Господе, по ријечи својој; јер видјеше очи моје спасење Твоје“.

Након што је присуствовао овом чуду, Симеон је могао мирно да умре. Према легенди, имао је 360 година. Као мудри старац који је живот провео чекајући да види малог спаситеља, праведни старац Симеон се сматра заштитником деце, а његов празник даном када се малишанима остварују све жеље. Зато, проведите данас време са својим малишанима – играјте се, смејте и шалите. Њихове жеље не морају да буду материјалне природе. Љубав коју им данас дате биће најбољи поклон.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Молитва за мало дете

О Господе силни, помилуј и спаси! И пламичак овај смрћу не угаси! Детенце је ово ко пламичак свеће, А буре су светске и по звезде страшне; Слабичак се огањ под пепео преће. А под Твоју руку човечије душе. Кад се воде дигну и дођу до гуше, И пламен се смањи и огањ овлажи, О Господе спаси, смилуј се, ублажи! Тако Давид пророк Теби се мољаше Мада он буктиња голема бејаше,

А нејако дете у подножју неба И од злобне жеље болно се колеба И од злобне мисли заболи га глава, Сваки ветрић злобе њега раслабњава. Угасило би се брзо од ветрова бурни’, Да ти не спасаваш, Помагачу журни. О Господе, и сад помилуј и спаси, И пламичак овај смрћу не угаси! Молитвама, Боже, Твог старог љубимца, Симеона светог, дивног Богопримца.

Фото: Pixabay.com

Извор: Dnevno.rs/Opanak.net

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts