Обратите се Светој првомученици Текли: Она помаже свима који започну неки посао и упадну у невоље

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Света првомученица Текла, ученица Светих апостола Павла и Варнаве, живела је у И веку. Рођена је у Иконији у породици незнабожаца.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Кад су у Иконију пристигли Свети апостоли Павле и Варнава, имала је осамнаест година и била верена за неког младића. Слушајућу проповед о јеванђељу из уста Светих апостола, нашла се међу оним незнабошцима коју су поверовали у Христа. Тада ју је крстио апостол Павле, а она се заветовала да ће до краја живота остати у девству.

Огорчена мајка присиљавала је на разне начине ћерку да се одрекне таквог завета, па ју је пријавила и судији захтевајући да је строго казни. Из огња у који је по казни бачена, Текла се избавила неповређена и отишла с апостолом Павлом у Антиохију, где је ускоро оптужена као хришћанка која се гнуша брака, јер је одбила удварање градског старешине.

Осуђена због тога на смрт, бачена је пред звери које нису хтеле ни да је дотакну. Ослобођена, почела је да проповеда јеванђеље и многе преобратила у хришћане, да би се потом, по благослову апостола Павла, повукла у пусто место у близини Селевкије,где се подвизала и својим исцељитељским и чудотворним моћимауверавала људе у снагу Христове вере којој су приступили.

Верујући да њена моћ потиче од девичанства, неки врачи из Селевикије послали су младиће да напаствују девицу, али се она у бегу помолила пред једном стеном која се расклопила и постало јој скровиште, а касније и гроб.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Упокојила се у И веку као веома стара, Свети Јован Златоусти је за њу рекао: “Чини ми се да видим ову блажену деву како приноси Господу једном руком девство, а другом мучеништво.”

Верује се да ће управо Света Текла помоћи свима који почну да раде нешто, а западну у невоље. Довољно је да само искрено замоле и духовна помоћ ће стићи. Света Текла сматра се “првострадалницом” међу женама и такође њиховом заштитницом.

Народ сматра да ће дамама које оду у цркву и искрено замоле светитељку, бити испуњена једна жеља докле год је искрено и дубоко желе и верују. Мошти руке свете Текле се чувају у старој сарајевској цркви.

 

Извор: Opanak.net

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts