Обратите се Светој првомученици Текли: Она помаже свима који започну неки посао и упадну у невоље

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Света првомученица Текла, ученица Светих апостола Павла и Варнаве, живела је у И веку. Рођена је у Иконији у породици незнабожаца.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Кад су у Иконију пристигли Свети апостоли Павле и Варнава, имала је осамнаест година и била верена за неког младића. Слушајућу проповед о јеванђељу из уста Светих апостола, нашла се међу оним незнабошцима коју су поверовали у Христа. Тада ју је крстио апостол Павле, а она се заветовала да ће до краја живота остати у девству.

Огорчена мајка присиљавала је на разне начине ћерку да се одрекне таквог завета, па ју је пријавила и судији захтевајући да је строго казни. Из огња у који је по казни бачена, Текла се избавила неповређена и отишла с апостолом Павлом у Антиохију, где је ускоро оптужена као хришћанка која се гнуша брака, јер је одбила удварање градског старешине.

Осуђена због тога на смрт, бачена је пред звери које нису хтеле ни да је дотакну. Ослобођена, почела је да проповеда јеванђеље и многе преобратила у хришћане, да би се потом, по благослову апостола Павла, повукла у пусто место у близини Селевкије,где се подвизала и својим исцељитељским и чудотворним моћимауверавала људе у снагу Христове вере којој су приступили.

Верујући да њена моћ потиче од девичанства, неки врачи из Селевикије послали су младиће да напаствују девицу, али се она у бегу помолила пред једном стеном која се расклопила и постало јој скровиште, а касније и гроб.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Упокојила се у И веку као веома стара, Свети Јован Златоусти је за њу рекао: “Чини ми се да видим ову блажену деву како приноси Господу једном руком девство, а другом мучеништво.”

Верује се да ће управо Света Текла помоћи свима који почну да раде нешто, а западну у невоље. Довољно је да само искрено замоле и духовна помоћ ће стићи. Света Текла сматра се “првострадалницом” међу женама и такође њиховом заштитницом.

Народ сматра да ће дамама које оду у цркву и искрено замоле светитељку, бити испуњена једна жеља докле год је искрено и дубоко желе и верују. Мошти руке свете Текле се чувају у старој сарајевској цркви.

 

Извор: Opanak.net

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts