ПРОЧИТАЈТЕ АКО ВАС ЧЕКА ДОНОШЕЊЕ ТЕШКЕ ОДЛУКЕ: Упутите искрену молитву ОВОМ свецу и он ће вам ОЛАКШАТИ МУКЕ!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Свети мученик Лонгин је био капетан, старешина војника који су присуствовали распећу Исуса Христа на Голготи. Ова чињеница помиње се у чак три јеванђеља – по Матеју, Марку и Луки.

Легенда о овом догађају каже да су јеврејске старешине, када су сазнале за Христово васкрсење, потплаћивале војнике да преносе лажну вест – да су Исусово тело заправо украли његови ученици. Покушали су да потплате и Лонгина, али он на то није пристао.

Убрзо након тога, старешине су покушале да га убију, али се он на време склонио, а онда отишао код апостола, крстио се и напустио Јерусалим.

Као живи сведок Христовог васкрсења, предање каже да је Лонгин обратио многе незнабошце који су после његових проповеди постали хришћани.

Лонгин је покушавао да се удаљи од света и живи мирно и у молитви, али га нису остављали на миру.

Сазнавши где се светитељ налази, судија Пилат је послао војнике да га убију. Чувши за то, Лонгин је изашао у сусрет својим џелатима и, не откривајући им ко је, позвао их у свој дом и угостио.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Када су војници заспали, Свети Лонгин се молио целу ноћ припремајући се за смрт, обукао се у погребне хаљине, показао укућанима место где ће га сахранити и онда се сам јавио војницима.

Војници су се збунили, а било је и оних који су се постидели, и вероватно га не би ни убили, али је светитељ захтевао од њих да се не оглуше о заповест свог старешине. Лонгинову главу војници су однели Пилату, а овај ју је предао старешинама града који су је закопали на ђубришту.

Предање каже да је тек после много времена од Лонгинове смрти, његову главу пронашла нека слепа удовица која је чим је дотакла остатке светог мученика, одмах прогледала.

Извор:  Stil.kurir.rs
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts