Црква неће дозволити да се разведете ако сте урадили ово током брака!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Ако желите да се поново ожените и то у цркви, а при томе сте већ разведени, прво морате од цркве да тражите дозволу да се разведете од прве жене. Међутим, ако сте током брака урадили ово, нема шансе да добијете тај развод

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Венчање у цркви је постало популарно у Србији последњих деценија.

Међутим, све учесталија постаје и потреба да црква изда потврду о разводу брака. Раније то није било могуће, али сада, ова верска институција то чини. Без икакве церемоније или обреда, бивши супружници могу да добију писмену потврду епархије да више нису у браку.

Незванично, сваки десети брак склопљен на овај начин, буде и прекинут. А број оних који добију потврду од цркве о разводу, разликује се од епархије до епархије, али је све чешћа појава. Они који се разведу на овај начин, могу да стану пред олтар још само три пута.

За црквени развод, како каже свештеник Радомир Средојевић, потребно је свега неколико стотина динара и два папира. Пре свега, свештеници покушају да помире пар који не жели да живи више заједно, а када им то не пође за руком, прелази се и на коначно решавање, односно развод.

„Не постоји никакав чин развода, црква само на крају изда писмену потврду да супружници више нису венчани. Довољно је да приложе одлуку грађанског суда да су се развели с писменим изјавама о разлозима за развод.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

На крају добијају обичан папир који је потписао патријарх, епископ или свештеник из епархије“, објашњава отац Средојевић.

Најчешћи разлози за развод брака према црквеним прописима су прељуба, злобно напуштање, или довођење у опасност брачног дуга, отпадништво од вере.

О свему томе одлучује црквени суд који одређује чија је кривица и прописује му меру којом више нема право да се венча у цркви. Досадашње искуство показује да се цркви са оваквим захтевом обраћају најчешће они који желе да склопе црквени брак с новим партнером.

„На пример, када имате ситуацију да муж жели развод од жене јер је заволео другу, црква му као кривцу за разлаз, неће дозволити још једно склапање брака пред олтаром“, истиче Средојевић.

Нико од верских главешина не гледа благонаклоно на раскид брака, али су свесни да се времена мењају и да је све боље од насиља и нетрпељивости.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts