Јакову се Света Петка јавила у сну, и из корена променила живот: Невероватно сведочанство једног дечака

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Светитељка му је објаснила ко је она, рекла му да се не плаши, а мали Јаков се стидљиво вратио назад у цркву. Сео је поред ње и пажљиво је слушао. Света Параскева му се након тога јављала више пута

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Сва деца су ишла у школу једанпут дневно. Мали Јаков је ишао два пута. Много ју је волео, јер се настава првих година одржавала у цркви Свете Параскеве. Касно поподне је долазио да упали кандила. Дете је долазило само и волело да остаје до сумрака. Молио се како је знао и могао. Затим би се упутило кући низбрдицом, остављајући за собом борову шуму.

Међутим, једног поподнева док се молио, а тада је имао осам – девет година, јавила му се Света Параскева као монахиња, као што је била представљана на икони. Дете се уплашило, побегло и стигло задихано куц́и. Од страха се није усудило ни да погледа иза себе.

Следећи дан је опет дошао у цркву да упалили кандила и поново му се јавила Света Параскева. Опет се уплашило. Почео је да трчи низбрдицом, али је светитељка изашла из цркве и говорећи му благим гласом, смирила дете. Престао је да трчи и окренуо се да види ко то говори. Светитељка му је објаснила ко је она, рекла му да се не плаши, а мали Јаков се стидљиво вратио назад у цркву. Сео је поред ње и пажљиво је слушао. Света Параскева му се након тога јављала више пута.

Мали Јаков се навикао на њу и није се више плашио. Седели би једно поред другог и разговарали. Такву присност и наивну смелост је имао малиша! Приликом једног од првих јављања, када се ослободио страха, запитала га је светитељка:

– Шта желиш мој Јакове да ти подарим због твојих молитви и зато што уређујеш мој дом?

Он није знао шта да тражи. Зато је увече питао за савет своју мајку, Теодору. Она га је просто саветовала:

– Нек ти каже и да ти да оно што ће ти учинити сретним.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Други дан се светитељка појавила и одговорила детету:

– Слушај ме. Доживећеш велику славу и многи ће те ценити, много људи ће долазити да те виде, много новца ће доћи у твоје руке, али ту неће и остати.

И заиста, све се обистинило. Старца Јакова су поштовали богати и сиромашни, мудри и неписмени, државни великодостојници и прост народ, универзитетски професори и судије Вишег суда, монаси, свештеници, епископи и патријарси. Сви они су долазили последњих неколико година у манастир да га упознају, да се исповеде, да им буде на духовну користи, да добију његов благослов.

И тих последњих година су му давали много новчаних прилога, али које је он одмах делио онима који су имали потребу, те ништа од тога није остајало у његовој кеси, а та кеса где је стављао тај новац никада није остајала празна, ма колико новца он делио ).

Он сам, када је ово испричао, додао је:

– А зар ме је, браћо моја, Света Параскева слагала? Зар ми је мало среће дала? Учинила ме је свештеником светих Божијих тајни!

Извор: Telegraf.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts