Млади РУС је мислио да халуцинира а онда се уверио у невероватно ЧУДО СТАРЦА ПАЈСИЈА СВЕТОГОРЦА (ВИДЕО)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Евгеније је био необичан човек. Обративши се вери 1990. године, све је оставио и из далеког Владивостока пешке кренуо на Свету Гору.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ишао је без новца и чак без пасоша. Штавише, без пасоша успео је да пређе совјетско-румунску границу, затим румунско-­бугарску, затим бугарско-­грчку. Како је то било могуће, сами Бог зна, али чињеница остаје чињеница. Најтеже од свега му је било да пређе последњу границу – грчко-светогорску.

Не чудите се, јер Света Гора је држава у држави. И њене границе чува грчка полиција. Истина, према његовим речима, морао је да се пробије кроз непроходне шикаре, као тигар. Добро су га очешали трње и пузавице. Али је ипак успео.

Обишао је Евгеније све манастире и одлучио је да посети старца Пајсија у његовој келији у Каруљи. Дошао је до ограде иза које се налазила старчева келија. Покуцао је. Нико се није одазвао. Тада је он лагано гурнуо капију – она се отворила: старац је није закључавао.

Евгеније је ушао унутра, али старца није било ни у дворишту, ни у келији. Касније је Евгеније сазнао да је тога дана на Свету Гору дошао Патријарх константинопољски Димитрије и да су сви монаси отишли да га дочекају на пристаништу у Каруљи. Пошао је и старац Пајсије.

Тако је Евгеније одлучио да сачека старца. Погледао је около и видео да на дрвету висе некакве врећице. Погледао је шта има унутра и видео слаткише. Испоставило се да их је старац остављао за посетиоце. Гладни Евгеније жељно је напао на слаткише и време је неприметно протицало.

Одједном је лупнула капија, у двориште је ушао старац. Евгеније, коме су уста била пуна – скочио је и почео да се клања и извињава. А старац га тапше по рамену. “Ништа, све је у реду.“

А онда се дешава нешто изузетно. Евеније, који не зна ни речи грчког, разуме старца. И сасвим изненада, он одједном почиње да прича старцу Пајсију свој многострадални пут од Владивостока до Свете Горе са свим граничним митарствима. А старац га пажљиво слуша и на лицу мусе види да све потпуно разуме. А онда је он почео да говори, и гле, чуда: Евгеније све схвата шта старац Пајсије говори, иако је причао на грчком.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

А говорио му је о духовном животу, о Исусовој молитви, очувању чистоте душе. Евгеније га је слушао, заборавивши на све, незнајући где се налази – на небу или на земљи. На крају је старац заврши освоје духовно поучавање, благословио га за пут и дао му слаткиша.

Од оца Пајсија Евгеније је изашао у духовном усхићењу. А затим је почео да га гризе црв сумње. Мислио је: „Па, то не може бити. Ја баш ништа не знам на грчком, а старац ни речи не зна руске. Вероватно ми се све то привидело. Халуцинација. Од глади или ко зна од чега.“

Тако је у сумњи Евгеније проживео четири године. За то време упокојио се старац Пајсије, а Евгеније је много странствовао. На крају се нашао у Јерусалиму, 1995. године. За време свог странствовања, научио је грчки. И једнога дана, док је био у Јерусалиму, изненада је чуо повик на грчком језику:

“Здраво, Евгеније!”
Окренуо се: иза њега су била два млада монаха Грка, њему непозната. Упитао их је: “Одакле ме знате?”

А они му одговарају: “Како да не знамо за тебе! Старац Пајсије нам је све о теби испричао: и како си пешачио од Владивостока и како си се на Свету Гору кроз шипражје пробио.”

Тако је благодарећи ученицима старца Пајсија, он схватио да онда није доживио халуцинацију, нити прелесно виђење, него се с њим десило право чудо које је могуће по молитвама духоносног старца Пајсија.

 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts