НАЈБИТНИЈЕ ОБЕЛЕЖЈЕ ЈЕДНОГ ПРАВОСЛАВНОГ ДОМА: Ако ОВО не урадите, породицу нема ко да заштити од мрачних сила!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Најбитније обележје једног хришћанског и православног дома, пре свега, јесте да је дом освештан. Када се једна кућа или стан сагради, окречи, улепша, када се наместе ствари и када у њему православна породица започне живот, потребно је извршити освештавање дома.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– Сваки хришћанин када започне градњу куће, треба да позове свештеника који ће да освешта темеље. Он самим тим позива Господа у помоћ. Када се породица усели у кућу, опет се зове свештеник и изговара се молитва за благодат свих укућана – рекао је отац Јова.

Освештавање обавља парохијски свештеник. Обично се то ради пре подне, али може у свако доба дана. Овај чин је спојен са свечаним ручком, па га треба обављати у мрсним данима.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
Ако се освештавање обавља у посту, обавезно је спремити посну храну. У неким крајевима се на освештавање куће обавезно позива и кум.На столу у најсвечанијој просторији где су иконе, постави се сто покривен столњаком, а на столу стоје свећа, кадионица, тамјан, чинија са водом за освештавање, босиљак, једна посуда са мало брашна, једна чаша уља, четири мале свећице које се на пале и лепе на зидове куће и један мали штапић, на врху обавијен ватом, за помазивање зидова освештаним уљем.

– Неће се кућа срушити ако се не освешта, али породица тада нема Божји благослов и остају незаштићени од деловања демона – додао је отац Јова.

У молитвама на освећењу, свештеник се моли за напредак дома, за здравље и срећу укућана, нарочито деце, за слогу, за љубав, разумевање међу укућанима и за свако добро које хришћани моле од Бога.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts