НАЈВЕЋА ЖИВА СИЛА: Кад пијемо свету воду у нашем телу се догађа…

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Моћ свете водице је толико велика, да је данас сматрају једном од највећих сила за излечење и духовни раст.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Света вода је спасоносна и освећујућа, јер у себи носи благодат и силу Духа Светог.

Света вода силом Божјом задобија “благодат духовну и силу дејствујућу”, док ван Тројичног Бога, вода остаје најобичнији елемент.

У Православној Цркви постоји “мало” и “велико” освећење воде.

“Мало” освећење воде се врши веома често, док се “велико” освећење врши првенствено на дан Богојављења, али и другим приликама.

Освећење воде се врши призивом Духа Светога.

У разним приликама верници узимају освећену воду и то на два начина. Путем пијења и путем шкопљења. На тај начин они примају благослов распетог и васкрслог Сина Божијег Исуса Христа.

“Вода после призива Светога Духа и Његовог присуства у истој, није више обична вода, него је она постала освећена. Другим речима, она је задобила искупитељски значај и особину, постала је “жива вода”, спасоносна, освећујућа и животоносна – “вода живота”, јер има у себи благодат и силу Духа Светога – “силу освећења”, то јест, у њој је присутан сам Дух Свети који чини да вода постане света и спремна да освети, пресазда и усини оне који се у њој крштавају.”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Треба, међутим, знати да сву своју “силу“ освећена и “жива” вода дугује свемоћној и човекољубивој Светој Тројици.

Благодат или божанска енергија припада свима Трима Лицима Свете Тројице и људима се даје тријадолошки: од Оца кроз Сина у Духу Светом.

О значају воде, о њеној симболици и божанској благодати коју освећена вода има, карактеристичне су речи светог Кирила Јерусалимског:

“Ако неко жели да сазна зашто баш преко воде даје благодат, а не преко неког другог елемента, нека узме Свето Писмо па ће му бити јасно. Вода је нешто изузетно велико, и најбоље између четири елемента света.

Небо је обиталиште Анђела, а небеса су од воде; земља је боравиште људи, а она је од воде; и пре свега шестодневног стварања онога што је постало, Дух Божији ношаше се над водом (Пост. 1, 2). Вода је почетак света, а почетак Јеванђеља је Јордан. Израиљ се кроз море ослободио од фараона, а слобода свету од греха, даје се преко Крштења у води Речју Божијом (Еф. 5, 26).

Тамо где Бог склапа савез са неким, ту је и вода. После Потопа, би закључен савез са Нојем; Завет Израиљу дође са горе Синајске, али посредством воде, вуне црвене и исопа (Јевр. 9, 19)“.

Вода се доводи у везу са почетком хришћанског живота – са Крштењем; користи се у светој Тајни Евхаристије; сачињава основни елеменат приликом вршења служби за освећење и благосиљање васцелог човека; помиње се у многим молитвама Православне Цркве.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts