ОВО БИ СВИ МОРАЛИ ДА ЗНАТЕ: Ево шта представља симбол ЈАГЊЕТА у ХРИШЋАНСТВУ…

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Жртвено јагње: Од антике, јагње је животиња која се најчешће приноси на жртву. У Књизи постања то је прва животиња коју Авељ приноси на жртву Богу и та жртва ће бити прихваћена, док ће Каинова (плодови земље коју је обрађивао) бити одбијена.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

У Књизи изласка Јевреји добијају од Бога наређење да закољу “пречисто” јагње и његовом крвљу подшкропе довратнике, надвратник и праг куће, како би заштитили прворођено дете, док у Египту бесни куга. Тако је настао обичај жртвовања јагњета за Пасху. У митологији Хермес Криофтор (који носи овна) добар пастир, водич душе, посредник између божанства и душа.

У Библији се лик доброг пастира појављује у Псалмима:”Господ је пастир мој… На зеленој паши пасе ме….”Симбол Христа: Јагње се у хришћанској религији доживљава првенствено као симбол Христа, нарочито у значењу жртве. Јован Крститељ назива Христа јагањцем божјим који узима грехе света. Приказ Христа који носи јагње на раменима појављује се већ и катакомбама.

Јагњетина се често једе за свечани ускршњи ручак и та традиција несумљиво потиче од древних земљорадничких обреда, из времена кад се на почетку пролећа жртвовало јагњем симбол обнове, плодности и благостања. Мистично јагње Јана Ван Ајке, које стоји на олтару и чија крв се слива у пехар, подсећа на жртвовање Исуса Христа да би искупио људе.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Редовнице су некада осликавале мале медаљоне од нетопљеног воска који су се звали Агнус Деи (божје јагње) и који су представљали ускршње јагње како лежи на књизи Откривења са крстом и заставом васкрсења.

Зароњени у свету водицу, ти медаљони треба да обезбеде божанску заштиту онима који их богобојажљиво користе. Јагње се у тој улози налази и на многим приказима клањања пастира и Богородице са дететом.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts