ОТАЦ СЕРАФИМ О ЛЕЧЕЊУ ДЕПРЕСИЈЕ: Терапија душе православним путем (ВИДЕО)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Терапија душе православним путем

Депресија је излечива. Лечење депресије духовним методама даје резултат. То је терапија душе која ослобађа од дејства злих духова

Лечење депресије духовним путем кроз постојећу православну терапију душе је успешно и делотворно. Одмах у старту да разјаснимо да само преносим поуке и утиске једног цењеног православног духовника како се спроводи лечење депресије духовним путем. Имао сам прилику да будем сведок једном излечењу тешке депресије код једне младе особе и како је лечење депресије духовним методама било успешно. А данас је пуно људи и деце који пате од депресије и покушавају на разне начине да лече депресију.

Поуке које преносим је изнео отац јеромонах Серафим Петковић из манастира Свете Тројице, код места Бјеле Воде, близу Љубовије. Напомињем то стога што ће неким људима који пате од депресије бити потребна помоћ. У том случају нека прво почну да живе црквеним животом или нека се пак у тежим случајевима упуте у манастир Свете Тројице на лечење депресије духовним путем код јеромонаха Серафима.

Тај пут можда могу да организују уз помоћ Удружења Студенички круг, Иван Бегова 7 Београд, телефон 011 263 9158, које с времена на време организовано одлази у Бијеле Воде и дочекује оца Серафима у Београду, јер често код њих држи предавања.

Наиме, Отац Серафим је на једном скупу у Београду објашњавао један део из књиге Флавијан у којој се говори о томе како је један руски психијатар кроз свој посао са пацијентима спознао да ђаво ипак постоји и самим тим поверовао у Бога. Прича је интересантна, препричаћу је најкраће могуће. Психијатар је за време свог рада са пацијентима приметио да постоје пацијенти на које ништа не делује и имају чудно понашање. Њих би народ назвао ђавоиманима, од ђавола обузети. Истражујући то питање дошао је до медицинских радова старих руских лекара пре Октобарске револуције и теста како се уз помоћ свете водице – богојављенске водице, несумњиво утврђивало да ли је неко ђавоиман или не. Особа која је опседнута – ђавоимана, никада неће узети чашу са светом водицом. Колико год пута да јој нудили разне чаше са водом, она ће увек изабирати воду која није освећена, а ако су све чаше са светом водом, неће никако узети воду и чак ће подивљати. Занимљиво, зар не?

У наставку приче се дошло до психичких болести и тезе да је 80% психичких болести због духовних разлога настало, да су оне последице греха пацијента или његових родитеља, предака. Неокајан грех се преноси и може се на потомцима одразити на разне начине. Самим тим је и лечење психичких болести ствар духовне праксе, тако је и лечење депресије духовним методама логично и успешно. Осталих 20% психичких болести су последица физичких оштећења мозга, дисбаланса ендокриног и нервног система.

Лечење депресије духовним методама је заправо терапија душе. Не лечи се депресија сама по себи већ се лечи душа која је сва у греховним ранама. Јер греси који су на души, као неке дубоке психичке ране, стварају улаз за насртај злих духова који носе помисли страха и тескобе. А ми сви грешимо, били верници или не, и што више грешимо и што нам је душа осетљивија, то су врата злим дусима отворенија, то они имају дубљи уплив на наше биће. У једном тренутку због наше огреховљености зли дуси преузимају контролу над нашим духом, улазе у наше биће и почињу да нам сугеришу мисли о самоубиству, разочараност светом, осећај страха, безнадежности, немоћи. Њихов циљ је јасан, они желе да у том стању живимо, и на крају крајева желе да се убијемо како би нас дочекали у паклу као њихову душу.

Особе које нису верници не препознају такве сиве мисли које их све више обузимају. Они се не моле, не иду на литургију и не причешћују, грехови се гомилају на њиховим душама а немају никакву духовну заштиту. Стална, упорна и усрдна молитва је велика брана и заштита утицају злих сила поднебеског света.

Ни верници често нису у стању да се одупру таквим сивим мислима и мало по мало оне почињу да доминирају духом особе. До јуче је особа гледала разумно и оптимистично у живот а сада одједном је постала црна, мрачна и чемерна. Временом ако се стање не лечи, депресивна особа улази у све дубљи очај док на крају не почну да је преплављују самоубилачке мисли. Лечење депресије духовним путем има за циљ да истера зле духове и да особи пружи духовну заштиту.

Како се лечи депресија духовним путем

Постоји терапија душе и метод од 4 корака који се спроводи када се лечи депресија духовним путем. Духовна метода за лечење депресије се састоји из следећих корака:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

1. Врло детаљна исповест по митарствима

Исповест по митарствима је анализа сопствених грехова као када пролазите митарства – царинарнице душе након смрти. Свако митарство, а има их 20, место је где се души после смрти суди за одређену врсту греха. Већ након такве детаљне исповести и самосагледавања многим депресивним особама буде лакше, а неки се након причешћа и потпуно излече. Да ли ће лечење депресије духовним методама бити тако брзо не може се унапред рећи.

2. Купање у купељи

Купељ је освећени извор обично поред манастира, чија хладна вода делује лековито. Купање у купељи је обавезан део и корак, након ког многим пацијентима буде боље, али за најтеже депресије мора да се уради и трећи корак.

3. Света тајна Јелеосвећења – јелеосвећење пацијента

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Света тајна Јелеосвећења је црквени обред када се више свештеника у заједничкој молитви моли за пацијенте. То је врло снажна и моћна молитва која се скоро увек примењује за ђавоимане пацијенте, јер је нечиста сила јако усидрена у душу човека. Једино би православни светитељ имао силу да истера зле духове из човека а пошто таквих има мало и скривени су, онда више свештеника мора да умножи молитву за болесне.

4. Света тајна Причести

Причешће је суштински обред исцељења душе, њена регенерација уз помоћ Светог тела и крви Христове које се човеку даје на отпуштење грехова. Причешће чисти душу од зла. Оно даје човеку способност да прими Божију благодат која га испуњава и штити од утицаја злих сила, ако човек престане да греши.

Напомена:

Терапија душе и лечење депресије духовним методама не искључује узимање лекова и антидепресива.

Желео сам да ове мисли поделим са људима, јер има пуно депресивних особа. Депресија царује, људи су под страшним притиском стреса и напада злих сила са свих страна, кроз медије, посао, окружење. Мало има оних верних који знају да се моле и који су стекли Божију заштиту. Мало има светих чије су и породице стога свете и заштићене. Већина је незаштићена, стога мање или више болесна. А болест је увек позив да се сетимо своје грешности и окренемо Богу.

За ваше здравље и спасење.

Извор: Башта Балкана/Србија јавља

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts