ПРАВОСЛАВЦИ, ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ: Ево шта значи црвено слово и шта тог дана ТРЕБА УРАДИТИ!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Термин „црвено слово“ утемељен је дубоко у српској традицији, а везује се за велике празнике који су обележени црвеним словима у календару.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Одређене дане у току једне календарске године, црква је посветила значајним догађајима из Спаситељевог живота, и великим светитељима, и ти дани су уписани црвеним словом у православном календару.

То су верски празници, и у тај дан православни хришћани празнују, односно, не раде. Дакле, сваки дан који је у календару уписан као црвено слово, по црквеном правилу је нерадан дан. Ако домаћин узме послове на себе на црвено слово, УКУЋАНИМА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ ОВО!Тога дана хришћани одлазе у цркву на света богослужења, воде се озбиљни и побожни разговори у вези са празником, и не обављају се уобичајени послови у њиви, радионици или на неком другом радном месту. У кући се обављају само нужни послови – припремање хране и сл.За дан своје крсне славе, сваки радник има право да узме слободан дан, и да тај дан на миру, са својим укућанима, посвети својој слави и празнику.

Због овога, у нашем народу често се могу чути изреке: „Немој да радиш данас, спалиће те Свети Илија“ и „Црвено слово је, завршићемо онај посао сутра“. Српска православна црква има укупно 38 празника, плус 49 недеља, који се штампају црвеним бројевима и словима.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ево шта да радите у случају да морате да идете на посао. Уколико нисте у могућности да избегнете своје радне обавезе, требало би да празнујете по доласку кући, значи да изоставите неке своје послове који се обављају код куће.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts