ПРАШТАЊЕ ВАС ОСЛОБАЂА: Како да опростимо другима све зло које су нам нанели!?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Праштање вас ослобађа! Све док некоме не опростите ви сте повезани с том особом. Ваше мисли ће се стално враћати на особу која је погрешила и стално ћете изнова проживљавати ту ситуацију.

Када опростите ослобађате се те особе. Када опростите ослобађате се агоније.

Опростите себи

Оно што мислите о другим људима често је рефлексија онога што мислите о себи иако то није увек очито. Друге људе осуђујемо онолико строго колико осуђујемо себе. Особа која је на пример врло критична према другима вероватно је врло критична и према себи.

Ако опростите себи на нечему што сте непромишљено направили пре 10 година, па затим и ближе ствари, навика праштања ће се укоренити у вама, те ћете лакше праштати другима.

Опростите свима

Понекад лакше опраштамо велике и крупне грешке, а због ситница се знамо дурити годинама.
Када опростите, стварно опростите

Када опростите немојте се више враћати на то или ћете наставити омотавати се лошом везом с том особом. Можете на праштање гледати као такмичење између две особе и мислити како праштањем показујете да сте боља особа од друге стране и тиме показивати своју супериорност.
Али од веће је користи да на праштање гледате као на ослобађање од друге особе и заточености у прошлости.

Праштање није за слабиће

Може вам се учинити као да је праштање једна верзија одустајања, да праштају слаби, а да се они снажни љуте и освећују.
Међутим, реалност је потпуно другачија. Ако не опростите то ће вас изгризати изнутра. Стално ћете у себи понављати аргументе и сећања, и креирати још више патње за себе.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Праштање вас ослобађа, али је врло тешко. Лако је носити љутњу у себи, али опростити, заборавити и наставити мирно даље, то могу само они најјачи.

Уз праштање вам је будућност боља

Ако праштање гледате из практичне перспективе тада је оно врло паметно. Праштање вас штити од болних искустава.
Праштање враћа вас у центар, а не другу особу. Ви ћете престати жалити за оним што је већ у прошлости и поштедети се непотребног расипања енергије. На тај начин ћете имати више енергије да се посветите садашњости и ономе што желите у будућности.

У праштање не требате укључити другу страну
Многи мисле да опростити значи назвати другу особу и рећи јој да је опроштено. То је понекад могуће, али најчешће није и није ни потребно.

Праштањем се требате ослободити негативних веза с том особом, а не успостављати нове изјавама о праштању. Праштање се ради у себи.

Рећи ћете себи како више нећете размишљати о томе, нећете бити љути или размишљати о освети, и једноставно ћете наставити даље без размишљања о том догађају.

Опростити не значи наставити тамо где сте стали

То што сте опростили не значи да ћете дати прилику особи која вас је повредила да то направи још једном, него праштањем себе ослобађате повезаности и негативних емоција везаних уз ту особу.

Понекад је могуће, ако обе стране желе, наставити тамо где сте стали, али праштање изворно не значи то. Опростити значи да сте способни издићи се изнад нечије грешке, признавши да сви грешимо те кренути својим путем. Тај пут може укључивати особу којој сте опростили.

Извор: Mojkutak
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts