Сутра је црвено слово и велики празник: Ово су обичаји на Велику Госпојину које сваки Србин треба да испоштује

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Обичаји на Велику Госпојину највише се односе на жене

Велика Госпојина или Успење Пресвете Богородице прославља се сваког 28. августа по грегоријанском календару, обележена је црвеним словом у црквеном календару јер представља један од највећих хришћанских празника.

Слави се у помен Пресвете Богородице, тачније дан Успења Пресвете Богородице, када се она вазнела на небо и “предала свој дух у руке Спаситеља”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
Обичаји на Велику Госпојину

Овај велики празник се у Србији сматра посебно даном свих жена и мајки. За празнике Велику и Малу Госпојину обичај је да, нарочито жене, поштују велики број забрана, које се односе на обављање послова у кући и око ње. Дакле, верницима се препоручује да не обављају кућне послове, а ово нарочито важи за жене. За празник Успења Пресвете Богородице, исто тако, није добро ишта радити рукама, или започињати нов посао.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

На Велику Госпојину се по целој Србији одржавају вашари и народни сабори. Најпознатији је онај у Новом Бечеју ко важи за прави војвођански бренд. Велики број цркава и манастира Српске православе цркве слави овај празник као своју славу.

Време између Велике и Мале Госпојине, која се обележава 21. септембра, назива се међудневница, а верује се да је тај период најбољи за брање свих плодова и лековитих трава, па се одлази на изворе који, према народном веровању, имају лековито дејство.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts