ТАЈНА СВЕТЕ ГОРЕ: Ево зашто су МОНАСИ Хиландара ЗДРАВИ као ДРЕН (ВИДЕО)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Хиландарско лекарско друштво већ годинама организује одлазак наших медицинских стручњака на Свету гору, а у тој мисији посвећеној здрављу хиландарских монаха најактивнији су управо лекари из Опште болнице Ваљево, где др Иван Поповић ради као хирург.

Хиландарски монаси су здрави и осим неколико прехлада нема озбиљнијих болести, каже др Иван Поповић после седмодневног лекарског дежурства у Хиландару.

– Братство манастира изузетно је здрава и витална популација. Томе доприноси и начин живота који воде, као и њихов начин исхране. Тамо нема дијабетеса, свега један монах има хипертензију и хипертиреозу које су под терапијом. У складу са начином живота који подразумева доста стајања, јављају се тегобе са проширеним венама и евентуално зглобовима. Један од најјачих утисака ми је мењање свести и начина размишљања током боравка тамо, мислим да свако након те посете буде бољи човек – прича др Поповић.

Хиландарска амбуланта у којој је дежурао, како каже, врхунски је опремљена, од ултразвука, преко офталмолошких уређаја до апотеке.

Поред здравља монаха, др Поповић је одушевљен и потпуно другачијом атмосфером и начином размишљања, „тако битно другачијим од устаљене свакодневице“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

– Иако сам читавог живота верник, имао сам трему да ли ћу моћи да се уклопим. Али кад стигнете тамо, имате осећај као да сте ту већ провели сто година. Оно што ме је одушевило је њихов начин живота који као да се није вековима променио. Сазнање да и данас може тако да се живи ми је помогло у размишљању о животу и струци. Све је смирено, свако има своју улогу, без журбе се све стиже – каже др Поповић.

Убрзо пошто се др Поповић вратио на радно место у хируршку амбуланту, у ваљевску болницу је стигао и хиландарски игуман, архимандрит Методије, који је у болничком храму служио литургију.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– Особита част је што сам обишао болницу и испунио заповест Господа Исуса Христа коју је он дао у Јеванђељу. Он је рекао да када обиђемо неког болесника, онда он то прима као да смо самог њега обишли – рекао је он.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Извор: Београд.ин
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts