УПОЗОРЕЊЕ СВЕТОГ ВЛАДИКА НИКОЛАЈА: Црвени конац вас неће заштитити, не носите га око руке и не стављајте деци, већ…

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Црвени конац против урока на рукама беба, деце и одраслих – шта Црква каже о црвеном концу? Како се у народу појавило то празноверје да црвени конац може да нас заштити од урока и враџбина?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ево шта је о томе говорио владика Николај Велимировић:

„Бог помог’о! Овде се ради о сујеверју – вера у слепи случај. Дакле, у питању је паганизам! Данашњи хришћани су свели своју веру на папир – крштеницу! А својим поступцима и оваквим подухватима сведоче да су далеко од истине по Јеванђељу и да траже помоћ од себи непознатих сила.

Враг се досетио како да скине са врата крштеник – крсно знамење (крст часни) и замени црвеним концем, попут амајлије, као какве заштите против урока! Од 100% новорођене деце, отприлике 95% носи, одлуком својих родитеља, до крштења „црвени белег“ илити кончић, а то је, наводно, заштита деце.

Права заштита је, заправо, једино могућа, када свештено лице прочита молитву знамења по рођењу првог и осмог дана, уједно и благословеном водом, принова тј. дете, се окупа и припрема по навршењу од 40 дана за крштење, а мајци детета молитвом у припрати храма чита молитва Очишћења нечистоте по порођају.

У пракси новозаветне црквене историје истог дана дете треба да се крсти. Међутим, ретко ко поштује то правила по истеку од 40 дана, него хиљаду препрека, искоче, да тако кажемо, а то је чиста умотворина баба које проричу, заповедају, гледају у судбину и измишљају ствари. На жалост народ њих више слуша него Бога и Цркву.

Дешава се да је најчешће преступна година, па не ваља да се крсти те године, онда кум сад не може или живи у иностранству, па кад дође онда тек дете да се крсти. Онда је неко у фамилији умро, па не ваља, и тако даље. Све ово време ишчекивања за крштење детета они верују да дете штити црвени конац. То је, као што видите, пропаст, како се плитко размишља.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Србија у жутом метеоаларму, спрема се велики преокрет! Олуја и пљускови током ноћи, а за сутра спремите јаке живце и кишобране

Синоћ се одвијала драма поред гробља у Нишу! Станари мислили да је бачена бомба, а онда уследио шок, још увек не знају шта се догодило

Огромно незнање и велики мрак је покрио душу нашег српског народа. Моја маленкост обавезно изгрди на крштењу родитеље и кума кад угледам на руци детета црвени конац и да су се усудили да са тим концем црвеним се поносе кад дођу у манастир на крштење и претрпе срамоту кад маказицама одсечем, бацим на под и згазим конац, пре него почнем свету тајну крштења.

Како би рекао наш чувени патријарх Павле: Ја рекох и спасох душу. Тако и ти сестро, где можеш сведочи истину, а где не можеш и не чују те, јер су пуни себе и гордости, ти се помоли и предај Богу своју молбу уразумљења и биће боље од било какве расправе свакако.“

Дакле, према Цркви, ношењем црвеног конца нећете постићи ама баш ништа, осим што ћете се удаљити од сопствене вере и Бога.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts