ЧУДОТВОРНА ИКОНА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ: Ако немате деце идите у ОВАЈ МАНАСТИР и ПОМОЛИТЕ СЕ, молитва је услишена 200 жена

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Када је давне 1974. године Катарина Радосављевић са своје две рођене сестре дошла у манастир Беочин на Фрушкој гори, у њему је била пустош, није било прозора, ни врата, чак ни пута. Данас је овај манастир као рајски врт у којем живи 20 монахиња, где царују мир и тишина.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Надалеко чувен по икони чудотворне Пресвете Богородице, која је у овом здању већ 500 година, пред њом се моле и траже помоћ верници свих вера и из свих крајева Европе. Уз њене молитве жене које нису могле да роде постајале су мајке, па у овом манастиру кажу да имају више од 700 кумчади.

Брачни пар из Београда који 17 година није имао деце, свагде су ишли и ништа им није помогло. Дошли су пред икону Мајке Божије, плакали су, читана им је молитва и добили су двоје деце.

– Ми се молимо за њихово здравље пред иконом Пресвете Богородице, моле се и верници, надајући се помоћи, а после се враћају да нам захвале. Има их из Немачке, Русије, Словеније, Хрватске… Више од 200 жена које нису могле да добију потомство долазило је на молитве и Богородица их је услишила. Наш манастир увек је испуњен дечјом грајом кад их мајке доведу да нам се захвале – прича 70-годишња игуманија Екатерина, која је у овом манастиру већ пуних 45 година.

– Кад смо нас три сестре дошле овде, Марина, Варнава и ја, све је било у расулу. Почеле смо од почетка. Пре тога, током Другог светског рата, овде је била партизанска болница, па онда пулмолошка болница, а једно време и део Архива Војводине. После тога манастир је остао запуштен, у коров обрастао – сећа се игуманија Екатерина.

Човека који три месеца није спавао због последица са ратишта, довели су пред Мајку Божију и после молитве он је заспао и три дана и три ноћи се није будио. После тога је уредно спавао.

Кад су три сестре пристигле у манастир, у њему су затекле синовца некадашњег патријарха Гаврила Дожића, који је овде био лечен.

– Сада је кључ код вас, ја могу да идем, нисам вам више потребан, рекао нам је тада Душан Дожић. Али, пошто смо знале да живи сам и да тешко може да се брине о себи, задржале смо га у манастиру и до краја гледале као оца. Он је имао пензију и тиме помагао манастиру – каже игуманија.

После постепене обнове манастира, почеле су да пристижу нове монахиње, прича о чудотворној икони прочула се, па су почели да долазе људи из свих крајева.

Три цркве

Црква манастира Беочин посвећена је Вазнесењу Христовом и први пут се спомиње у турским дефтерима 1566. године. Садашња црква, која је на темељима претходне две мање цркве, грађена је од 1732. до 1740. године у византинско-српском стилу, са елементима готике. Манастир у Другом светском рату није рушен, али је ризница похарана и све вредности однете у Загреб. Део је враћен после рата. У манастиру су мошти Стефана Првовенчаног, које су 1815. године пренесене из манастира Фенек.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

У манастиру Беочин данас је 20 монахиња, најмлађа међу њима је 18-годишњакиња, и кажу да имају пуне руке посла. То потврђује простор око манастира који подсећа на рајску башту. Монахиње брину и о стоци, обрађују манастирско имање и кажу да је манастир некада имао око хиљаду хектара земље и шума, али да им то још увек није враћено.

Млада жена која дуго није имала деце на Аранђелов дан је дошла пред Мајку Божију и са сузама се молила.. од тог дана јој се рачунала трудноћа. Сада има две девојчице.

Добила сам три награде од музеја и установа из Београда и Новог Сада за рад и ширење културе. Сада нас има двадесет монахиња, међу њима пуно младих, школованих, и та дечица скинула су тешко бреме са мог рамена. Оне воде, раде, труде се, држе и цркву и економију – каже Екатарина.

Судбина иконе

Прича о чудотворству, о икони која враћа наду, помаже болним и несрећним прочула се надалеко, одатле жеља и потреба људи да дођу, чују благу и лепу реч игуманије Екатерине, да се помоле пред пресветом Богородицом, све у нади да ће им помоћи.

– Икона је стара 500 година и била је у гробљанској капели. У рату са Турцима капела је порушена, само та икона остала је читава. Тада је пренета у цркву и од тада се налази на садашњем месту – објашњава Екатарина, обновитељ ове древне светиње.

Погледајте видео

 

Извор: Новости/Србија јавља

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts