Ako jedete ovo za doručak, smanjujete rizik od visokog pritiska: Ova namirnica štiti tijelo od hipertenzije

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Visok krvni pritisak je oboljenje koje može ostaviti velike posljedice na zdravlje cijelog organizma, a evo koji doručak pomaže da smanjimo rizik od hipertenzije…

Visok krvni pritisak je stanje koje pogađa sve više ljudi širom svijeta, a razmjera i razvoj ovog oboljenja podstiče nas da što prije u svoj život uvedemo određene mjere prevencije, piše “Lovesensa“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Često konzumiranje nezdrave hrane i manjak fizičke aktivnosti najviše utiču na povećanje krvnog pritiska, a takvo stanje negativno se odražava na zdravlje krvnih sudova i vitalne organe.

Promjena načina ishrane, naročito izbacivanje soli iz svakodnevnog jelovnika pomaže da se zaštitimo od hipertenzije, ali stručnjaci ističu jednu namirnicu kao odličan izbor za doručak ukoliko imate povišen pritisak.

Jaja zbog količine proteina koja sadrže predstavljaju odličan obrok za osobe koje pate od hipertenzije. Jedno veće jaje sadrži više od 6 g proteina, a svakodnevni unos proteina utiče na smanjenje pritiska.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Preporučuje se da pojedete nekoliko jaja svake sedmice, jer je dokazano da se konzumiranjem ove namirnice umanjuje rizik od povećanog pritiska za 11 do 21 posto.

Jaja sadrže hranljive materije poput proteina, riboflavina (vitamin B), fosfora i selena. Takođe, pored pritiska, jaja regulišu i nivo holesterola u krvi, smanjuju rizik od srčanih oboljenja i infrakta.

Ukoliko ste na dijeti, jaja su takođe odličan izbor, jer proteini čine da se duže osjećamo siti.

Ako patite od visokog krvnog pritiska, konzumirajte jaja bez soli.

Izvor: haber.ba

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts