ANA BRNABIĆ: Sprečili smo 903 migranata da ilegalno izađu iz Srbije!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će, ukoliko bude potrebno, biti pojačano prisustvo pripadnika policije u mestima na teritoriji Srbije u kojima ima migranata, kako bi se građani osećali bezbedno.

Brnabić je, u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika, kazala da su u prošloj godini 903 migranta sprečena u ilegalnom prelasku srpsko-mađarske granice i istakla da Srbija i Mađarska odlično sarađuju u toj oblasti.

– Što se tiče bezbednosti građana u opštinama i gradovima gde su prihvatni centri za migrante, MUP reaguje kada nam se obrate predstavnici lokalnih samouprava i građana – rekla je Brnabić.

Ona je tako odgovorila na pitanje šefa poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora o tome šta država čini da garantuje bezbednost građana, navodeći da je situacija u određenim područjima Srbije “alarmantna”.

Pastor je rekao da u mestima Majdan i Rabe, na području opštine Novi Kneževac, uglavnom na staračkim domaćinstvima, konstantno boravi više od 500 imigranata, koji, kako je naveo, ulaze u kuće meštana i često prave štetu, a da su građani zbog toga preplašeni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Dodao je da je slična situacija na području Subotice, Kanjiže i mestima u zapadnobačkom okrugu.

Brnabić je kazala da migranti moraju da budu u prihvatnim centrima i da oni ne žele da ostanu u Srbiji, ali da ih ne puštaju u evropske zemlje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– Mi se borimo koliko možemo, ali s obzirom na okolnosti dobro prolazimo zahavljujcuhi pripadnicima MUP-a. Ako treba da se pojača njihovo prisustvo, pojačaćemo – dodala je premijerka.

Na pitanje Pastora da li građani mogu da računaju na naknadu štete koju su počinili migranti, Brnabić je kazala da je Vlada Srbije tu da razgovara sa predstavnicima lokalnih samouprava i građana i da se moraju utvrditi jasni kriterijumi kako, dodala je, ne bi bilo zloupotreba.

Tanjug/24sedam.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts