BRANKICA JANKOVIĆ SEJE MRŽNJU: Srbija zemlja patrijahalnih silovatelja, u kojoj ugnjetavaju invalide i homoseksualce…

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Srbija zemlja patrijahalnih silovatelja i mrzitelja invalida…

Brankica Janković, koja je nedavno ponovo izabrana za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, rekla je u emisiji “Među nama” na TV Nova S da se za šest meseci pauze nagomilao veliki broj pritužbi građana, naročito u kontekstu koronakrize. Ona je navela da i dalje ima najviše problema žena, osoba sa invaliditetom, najstarijih, LGBT zajednice…

“Prvo, divljenje prema Ivi i Mileni što su se ohrabrile i svim devojkama koje su ih pratile. Pričamo o fenomenu patrjarhalnih stega koji traju decenijama. Vidite i sami da mnogo toga nismo uradili”, rekla je ona o slučaju javnih optužbi protiv Mike Aleksića za silovanje.

Poverenica je nedavno kritikovala karikaturu u nedeljniku NIN, a u emisiji “Među nama” rekla je da je ukazala da kao se seksualno uznemiravanje nikako ne koristi kao podloga za satiru ili bilo koju vrstu humora. Ona je navela da to niti je dobro i predstavlja jednu devalvaciju žrtve.

Janković je navela da zbog ovog što se sada desilo možemo da pričamo gde smo svi pogrešili, te da ne zna nijednog predsednika koji je doprineo ovome što se desilo u školi glume.

“Svi smo ovde na ispitu. Čini mi se da smo položili prvi ispit zrelosti, da je mnogo više podrške, nego osude i komentara ‘što ste do sada čekali’”, rekla je ona.

Janković je navela da je nedopustivo da se preti novinarki Jeleni Zorić što radi svoj posao.

“Treba videti gde je nastao taj naš poremećaj u javnom diskursu, da ne smete ništa da kažete, a da ne budete etiketirani, odmah kreću osude. Duštvene mreže, pored dobrobiti da možemo nešto da kažemo, postale su i platforma za uvrede, čak i krađu identiteta”, rekla je poverenica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ona je izjavila da proteklih sedam-osam godina, pogotovo posle usvajanja Istanbulske konvencije, napravljen je mnogo bolji sistem zaštite od nasilja u porodici.

“Nismo ništa uradili na prevenciji. Pogledajte koliko ubijenih žena imamo svake godine, ali je broj prijavljenih slučajeva veći. Otkrili smo vrh ledenog brega, kao i to što su se posle Milene krenuli da se javljaju. Ne treba da pričamo o jednom slučaju, da je to naš jedini problem”, navela je Janković.

Ona je izjavila da se raduje što smo vakcine uvezli na vreme, ali da bi možda više trebalo da nas posavetuju oko toga koju izabrati.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Pitala sam se šta da ukucam u kvadratić, koju vakcinu da odaberem. Nisam stručna. Volela bih da smo više mogli da čujemo Krizni štab. Mi državni funkcioneri smo u obavezi da podnesemo više kritike. To važi i za Krizni štab. Nemojte da se ljutite kada vas za nešto iskritikuju ljudi. Treba da budemo kritični, ali i da ne prelazimo granicu”, rekla je Janković.

Ona je navela da je videla da se lekari naljute, pa i dr Kon kad se kritikuje, zato što su rekli nešto što nije u redu.

“Morate i vi imate neku gornju granicu i istrpeti kritiku. Znate šta je najčasnije, izviniti se ako si pogrešio. Ništa ne boli”, rekla je poverenica.

Izvor: Nova


Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts