ČUDO SA KOSOVA! DRAGIŠA OTKRIO NEVEROVATAN DOGAĐAJ O SVETOJ PETKI: Albanci su mi okužili kuću i hteli da me ubiju, sakrio sam se na tavan, a onda se pojavila žena u crnom

FOTO: PRINTSCREEN

U manastiru Sv. Petke u Stublu kod Kraljeva zapisano je neobično svedočanstvo iz 1986. godine.

Zapisano je da je Dragiša Gojković, poreklom iz Kolašina, zadužbinar kapelice Sv. Petke u manastiru u Stublu, čudesno je spašen od krvnika na svome imanju na Kosmetu, na kome je živeo.

„Odbijajući da proda svoje imanje Albancima i iseli se, u besu, Albanci su jednog dana opkolili njegovu kuću, a Dragiša, nemajući kud, sakri se na tavan. S puškama i urlicima pogrda Albanci su provalili u kuću. Jedan od njih popeo se na tavan. U tom trenutku ispred Dragiše je stala čudesna žena u crnom (tada nije znao da je to Sv. Petka) i rekla mu: ‘Ne boj se Dragiša, ja ću te sakriti’. ‘Kosa na glavi mi se digla kada sam čuo svoje ime, i video pred sobom ženu“ – kazivao je Dragiša. Albanci su vikali “kako, gde je, nema ga, sada je bio tu…“, i u čuđenju otišli.

Posle tog događaja, Dragiša je došao u Vrnjačku Banju, a imanje nije prodao. Tako se jednoga dana 1986. godine, ubrzo posle požara koji je progutao manastirsku crkvu daščaru, Dragiša pojavio u manastiru, ispričao ovu priču, i u znak zahvalnosti Sv. Petki, svojim sredstvima podigao novu crkvicu. Njegova izričita želja bila je da se crkvica posveti Prepodobnoj Majci Petki.”

Similar Posts