ČUDO U MANASTIRU ILINjE: Iguman leči najteže bolesti (VIDEO)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Велики број верника Српске православне цркве сваке друге суботе се упути ка Мачви у манастир Илиње у коме игуман Исаија молитвама лечи најтеже болести и истерује ђавола из поседнутог!

Наиме, сваке друге суботе већ од раног поподнева може се видети мноштво поклоника. Непрегледна колона аутомобила и аутобуса, домаћих и страних регистрација, надире на манастирско имање. Верници се окупљају на четворосатном вечерњем богослужењу и освећењу јелеја (уља), читању молитви за исцељење и седмоструком помазању освештаним уљем против болести и, како напомињу монаси, напада демона. Након молитви у цркви вернике очекује заједничка трпеза.

Јеромонах Исаија Јокић, настојатељ манастира и његова сабраћа монаси Стефан и Герасим, поздрављају поклонике. Свакоме ко затражи, дају савет.

“Отац Исаија је духовни бисер. Он никог не оставља равнодушним. Његова смиреност, блага и поучна реч и топао поглед благотворно делују на свакога”, причају верници који редовно походе манастирско братство.

Један од њих прича да је захваљујући игуману Илиња поново стао на ноге и пронашао нови животни пут.

“Пропао ми је први брак зато што је бивша супруга ишла код хоџе по записе да би ме држала у својој потпуној власти. Постао сам неуравнотежен, на рубу очаја, али и банкрота. Онда сам сазнао за овај манастир и дошао по помоћ. Отац Исаија је дао све од себе да ми помогне. Данас сам други пут срећно ожењен, а кад год искрсне неки проблем ту је отац Исаија да помогне”, испричао је у даху један од мајстора, пореклом из Босне, а данас настањен у Сомбору, који ради на изградњи новог манастирског конака.

У манастиру привремено живи и двадесетак младих са душевним проблемима, јер су им неопходни свакодневна подршка и помоћ духовника.

“Настојимо да имају што мање слободног времена, јер није добро да ум буде беспослен. Са њима се свакодневно разговара, присуствују богослужењима, редовно посте, исповедају се и причешћују, помажу на манастирској економији. И убрзо почињу другачије да размишљају и да правилно схватају циљ живота. Лечење не завршава у манастиру, већ траје и када се врате у своје породице”, прича игуман Исаија.

Отац Герасим подсећа на народну изреку да је најопаснији докон ум и да човек који је без обавеза лако бива заведен да скрене са исправног животног пута. Међу штићеницима је и неколико бивших наркомана.

“Наркомани су специфична група и ако их је истовремено више на једном месту, тешко их је духовно савладати да би им се помогло у превазилажењу тог зла. Зато је међу штићеницима више оних са душевним демонским проблемима”, додаје отац Герасим.

У дупке пуној цркви, док свештенослужитељи читају молитве, скоро непрекидно чују се неконтролисани крици, запомагања и кукњава. Једна од верница, коју су повремено изводили из цркве, јер је страшно запомагала, након богослужења рече да је доживела “својеврсно струјање неког чудног духовног флуида”. Најпре око себе, а затим и у сопственом срцу и глави и да се после тога потпуно смирила.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

“Муж ме довео, јер ми се већ дуго наизменично смењују стања депресивне потиштености и афективне напетости. Лекови слабо помажу. Овде сам први пут и ово је нестварно искуство. Молитве изузетно снажно делују на мене. Осећам се много боље и наставићу да долазим сваке друге суботе”, каже Марија из Бањалуке.

Манастирска црква је посвећена Светом Илији и подигнута је захваљујући Станији и Илији Лацковићу 1983. Они су породично имање завештали Цркви. Ктитори су и сахрањени у светињи.

“Ми се молимо, лекари лече, а Господ излечује”, каже архимандрит Исајиа и додаје да у Илињу код Шапца лек могу да нађу оболели од шизофреније и других душевних болести, као и од рака.

У овом манастиру се уз посебне молитве болесним људима освећеним уљем исцртава крст на челу, као део обреда за излечење.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

У овом манастиру спас траже и они који верују да су их запосели ђаволи.

КАКО СЕ ИЗВОДИ ОБРЕД?

Окупљени 7 пута падају на колена и приклањају главу формирајући руком са оним испред себе непрекинути ланац.

Оне прве до олтара свештеник покрива својим плаштом и над њима чита Нови завет.

Извор: mojkutak.ovh

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts