Čudotvorni izvor u Kruševcu: Voda srpskog manastira od koje su slepi progledali, a nepokretni prohodali

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo
FOTO: PRINTSCREEN

Manastir Đunis je ženski manastir u niškoj eparhiji. Nalazi se u istoimenom selu Đunis, na području grada Kruševca. Legenda o nastanku manastira Đunisa vezana je za davno predanje o pojavljivanju Majke Božje i izvora svete vode na mestu na kome će kasije seljani podići manastir.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Predanje o čudotvornoj vodi manastira Đunis potiče još iz 1898. godine. Naime, Bogorodica se tada prikazala trinaestogodišnjoj devojčici, pred kojom se tada otvorio izvor.

Kazala joj je da na tom mestu podigne crkvu, a da bi označila tačno mesto gradnje, bacila je krčah vode na kamen. Prema legendi i svedočenju starijih sestara iz manastira, kamen se tokom vremena uvećava i sada se nalazi u maloj crkvi, prvobitno crkvi brvnari, podignutoj 1934. godine.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo
FOTO: WIKIPEDIA

Majka Božija je manstir Đunis blagoslovila i prorekla da će lečiti bolesne, dok je Manastir sa crkrvom Pokrova Presvete Bogorodice osvetio i Patrijarh Pavle.

Svake godine, 14. oktobra kada se slavi praznik Pokrov Presvete Bogorodice, u ovaj manastir slije se i po nekoliko hiljada vernika, koji žele da prisustvuju bdenju i jutarnjoj liturgiji.

Meštani okolnih sela prepričavaju da su mnogi nepokretni, pošto su se napili vode sa izvora pored crkve, prohodali, slepi progledali, a nemi progovorili.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts