DAČIĆ LJUT NA JEVREJE: Nisu trebali da priznaju nezavisnost Kosova! VUČIĆ NIJE NIŠTA KRIV…

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Za Ivicu Dačića, krivi su Izrealci, a nije kriv Vučić koji je lično potpisao izdajnički Vašigtonski sporazum i prodao srpsku imovinu uz pregovaračku klauzulu da Srbija pristaje da Izrael prizna Albance.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima pravo da se ljuti na Izrael zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa sa tzv. Kosovom. Dačić je pozvao muslimanske zemlje da povuku priznanje Kosova.

Ako je Srbija govorila da je Kosovo naš Jerusalim, a sada neko naš Jerusalim priznaje kao da je albanski, onda to ne može da ne ostavi posledice po naše odnose. Srbija ima pravo da se ljuti na Izrael zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom. Izraelu je više puta jasno rečeno da će to sigurno poremetiti naše odnose, kazao je sinoć u emisiji „Pravi ugao“ Ivica Dačić.

„Ovo je samo još jedan pokazatelj da svaka zemlja i svaki narod gledaju pre svega svoj interes“, kazao je nekadašnji ministar spoljnih poslova, a sada predsednik srpske skupštine, u emisiji Ljubice Gojgić.

Na pitanje da li je Srbija gledala na svoj interes kada je u septembru aminovala takav potez u Vašingtonu, Dačić kaže:

„Takav potez nije aminovan sa naše strane. Kao što znate, tu su postignuta dva sporazuma. Mi nismo želeli da ulazimo u takve aranžmane koji bi vezivali Beograd i Prištinu. Izraelu je praktično ostalo da odluči šta je za njih bolje“.
„Mislim da je tu prevladala želja da jedna muslimanska zemlja otvori ambasadu u Jerusalimu, a to ima i loše konsekvence za njih“, rekao predsednik srpske skupštine.

Na opasku Gojgićeve da je duh sporazuma bio da Izrael prizna Kosovo, a Kosovo otvori ambasadu u Jerusalimu, a da Srbija preseli ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim protivno politici EU, i to u vreme dok je upravo Dačić bio ministar spoljnih poslova, Dačić je kazao:

„Ja mislim da to Srbija nikada tako nije rekla. Srbija je uvek rekla da će se odnos prema Izraelu bazirati na osnovu odnosa Izraela prema Srbiji“.
To što se u Prištini trenutno proslavlja pobeda nad blokadom novih priznanja, Dačić kaže da to nije tako, već da se, pre svega, radi o američkoj pomoći.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

„Da nije bilo Amerike, to se nikada ne bi desilo. Ali se ovde sada postavlja veliko pitanje – ja pozivam sve muslimanske zemlje da odmah povuku priznanje Kosova“.

Proces stopiranja kampanje povlačenja priznanja privremen
Na podsećanje da to ipak više ne može da učini jer se obavezao vašingtonskim sporazumom da sve do 1. juna ne može da radi ono sa čim se hvalio – kampanjom za povlačenje priznanja, Dačić odgovara: „U redu, pa doći će i taj jun“.

Devetnaest zemalja je povuklo priznanje i taj proces je nezaustavljiv i može samo privremeno da bude zaustavljen.

Tvrdi i da greše svi oni koji misle da će nove zemlje da „pohrle“ da priznaju sada Kosovo.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Naglasio je i da je srpska spoljna politika jasna, kada je u pitanju odbrana njenih nacionalnih interesa i da od 193 člana Generalne skupštine, Kosovo sada može da „eventualno dobije 93 glasa, čak i sa Izraelom“.

Srbija se ipak obavezala na moratorijum od godinu dana da ne lobira. Dačić nije dao konkretan savet svom nasledniku Nikoli Selakoviću, ali je kazao da je on tvrd nacionalni pregovarač.

„Naša državna politika će svako biti zaštita naših interesa, a to znači, između ostalog, da bez obzira što sada nema te kampanje za povlačenje nezavisnosti, mi treba da nastavimo gajimo prijateljske odnose sa našim saborcima širom sveta. Imajući u vidu da znam da je Selaković blizak saradnik predsednika Aleksandra Vučića i da je bio ministar u vladi gde sam ja bio premijer, da smo zajedno učestvovali u briselskim razgovorima i da je tada važio za tvrdog pregovarača, sa tvrdim nacionalnim stavovima, uveren sam da će nastaviti na isti način“, kazao je za Dačić, prenosi „KosSev“.

Izvor: Kossev/Sputnjik

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts