DADILJA KOJA JE BEBI DALA BENSEDINE ZAPOSLENA PREKO SAJTA! Imala je problem sa alkoholom, tabletama, a pominje se i krađa!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Dadilja je uhapšena, sudija joj je odredio pritvor od mesec dana, a ona se branila ćutanjem i dostavila je dokumentaciju da je lečena na jednoj klinici za psihijatriju

Bebisiterka S. C. (51) uhapšena je juče u Beogradu po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva nakon prijave lekara iz „Tiršove“. Ona se sumnjiči da je četvoromesečnom dečaku kojeg je čuvala u odsustvu roditelja dala veliku količinu leka za smirenje „bensedin“.

Ovo strašno klupko počelo je da se odmotava kada je u utorak uveče na odeljenje neurologije Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ u Beogradu primljena beba 2020. godište. Lekar je odmah posumnjao da nešto nije u redu, a nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina leka za smirenje „bensedin“. Srećom, dečak nije u životnoj opasnosti, a doktor je ceo slučaj prijavio policijskoj stanici na Zvezdari, čiji su službenici odmah o svemu obavestili tužilaštvo.

Kako su saopštili iz Prvog osnovnog tužilaštva, S. C. sumnjiči se za krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica. Kako Kurir saznaje, ona je tužilaštvu juče na saslušanju dostavila svoju lekarsku dokumentaciju u kojoj je navedeno da ima određene psihičke smetnje, kao i da se ranije lečila na jednoj klinici za psihijatriju, a tokom istrage će veštak na uvid tražiti i istoriju bolesti.

bebisiterka, bensedini
FOTO: PROFIMEDIA, FACEBOOK

– Nije želela da iznosi odbranu. U daljem toku postupka u tužilaštvu bi trebalo da budu saslušani roditelji četvoromesečne bebe, kao i drugi svedoci, a biće naloženo i psihijatrijsko veštačenje bebisiterke – kazao je izvor Kurira.

Prvi osnovni sud odredio joj je pritvor do 30 dana.

– Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena – rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković. Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana.

Kako Kurir nezvanično saznaje, S. C. je, pored „bensedina“, bebi navodno davala i antidepresive, a navodno je imala problema i sa alkoholom u prošlosti, nije joj bilo ni strano uzimanje tableta u velikim količinama, ali ni krađa. Uhapšenu ženu nesrećni roditelji bebe N. N. i M. M. iz Beograda angažovali su radi čuvanja sina nekoliko dana pre ovog strašnog događaja preko jednog sajta. Međutim, telefoni dostupni na sajtu te privatne agencije juče su bili van funkcije.

O “bensedinu”:

– spada u grupu anksiolitika koji se isključivo izdaju po receptu i preporuci lekara

– pripada grupi benzodiazepina, koristi se za ublažavanje anksioznosti i nervne napetosti

– jedan od najkorišćenijih lekova za smirenje u Srbiji – lek se ne preporučuje deci, dojiljama i trudnicama

– nakon duže upotrebe stvara zavisnost

– moguća neželjena dejstva su vrtoglavica, napetost, mučnina, problemi s vidom, povišena temperatura i letargija

Kurir.rs/J. S. – J. P.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts