Devojčica (17) godina UGRADILA SILIKONE, LEKARI UPOZORAVAJU, ovo može da bude veoma OPASNO!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ukoliko devojka želi da uveća grudi, može da sačeka izvesne godine, a za to postoje jaki razlozi!

Srpska Jutjuberka i influenserka A. D. (17) ugradila je silikone o grudi pa najavila vlog u kojem će izneti detalje intervencije i svoje iskustvo.

– Ljudi, odlučila sam da o ovome javno govorim i da sve ovo podelim sa vama. Sa svojom publikom sam oduvek bila iskrena, tako da nemam šta da krijem od vas. Radila sam grudi i prezadovoljna sam rezultatima – napisala je Anja na svom Instagramu.

Komentari su odmah počeli da se nižu, od ozbiljnih čestitki, do onih u kojima povezuju njene godine i implante.

To da su devojčice nezadovoljne svojim izgledom svi znamo. Kada dođu u tinejdžerske godine njihove muke su baš različite od toga da imaju velike glave i čela, da su noge predebele ili premršave, da su… I da grudi su veoma često na tapetu, a sudeći po broju ugrađenih implanta na svetu, veoma su podložne promeni.doktorFoto: Profimedia

O odluci da se grudi operišu pre 18. godine, o njenim posledicama i tome kako roditelji da reaguju kada im dete kaže, oglasili su se i lekari. 

– Takve operacije ne treba raditi 18. godine jer treba ostaviti da se dojke normalno razvijaju, koliko god da su grudi male. Potpuno je štetno u tako ranom periodu adolescencije ugrađivati implantate i većina plastičnih hirurga pridržava se starosne granice od 18 godina – kaže prof. dr Nenad Stepić, predsednik Srpskog udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju i ističe da je za estetske korekcije maloletne osobe neophodna saglasnost roditelja.

Ne rastu grudi samo sa 14 i 15

Psiholog Leo Ivanišević ističe da je, sa psihološke strane, najvažniji razlog zašto neko želi da operiše grudi kao i da je izuzetno bitno pitanje da li je neko sa 17 godina zreo da donese dovoljno informisanu i obavezujuću odluku kakva je plastična operacija.

– Roditelji treba da pitaju tinejdžerke: “Zašto nisi zadovoljna svojim telom? Šta očekuješ od takve operacije?”. Važno je da su očekivanja realistična i da im se jasno stavi do znanja da su veće grudi samo veće grudi, da ne donose ljubav, popularnost i samopouzdanje”, objašnjava Ivanišević i naglašava da se iza želje za operacijom može kriti unutrašnje nezadovoljstvo sobom, želja da vas druge prihvate i zavole. Operacija nikako nije rešenje za takve probleme – objašnjava psiholog.

Ipak, neke tinejdžerke ne odustaju. Kako dr Nenad Stepić kaže, same posledice operacije grudi pre 18 godine zavise i od njihove veličine.

– Ako su grudi jako male, a ugrade se veliki implanti, dolazi do rastezanja kanala i krvnih sudova u samoj žleždi pa se na neki način zaustavlja njen rast, ta žlezda bi 19. i 20. godini mogla da bude voluminoznija, mogla bi još da poraste. Ne rastu grudi samo sa 14 i 15 godina, sve zavisi od hormonskog balansa  – kaže doktor.

Objašnjava šta se sve dešava kada se ugradi implant.

– A kada se ugradi implant, žlezda se bukvalno razvuče pa se razvuku i krvni sudovi i kanali same mlečne žlezde koja kasnije služi za dojenje, a koje zbog operacije može da bude otežano – kaže dr Stepić.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Psiholog takođe smatra da sa operacijom treba da se sačeka.

– Operacija nikuda neće pobeći, poručuje Ivanišević koji kaže da najmanje posledica ima minimalno uvećanje grudi (razumno), ali o kojem odluku treba da donese osoba koja je u velikoj meri zadovoljna sobom i koja ne želi još jednu operaciju.

Ističe da nema razloga da se pre bilo kakve promene ne sačeka da osoba postane punoletna.

“Roditelji poklanjaju deci operaciju za 18. rođendan”

Neizvesno je da li se posledice prerane ugradnje silikona mogu ispraviti. 

– Sve zavisi koliko dugo se impanti nalaze u grudima. Ako to traje dve, tri godine, posledice su iverzibilne, odgovara plastični hirurg Nenad Stepić.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Poručuje da iako se struka načelno pridržava toga da plastične operacije ne treba raditi pre 18. godine, ima sporadičnih izuzetaka.

– Ja takve devojke uvek vratim da sačekaju da napune 18 godina pa da se onda ili predomisle o operaciji ili da odluku donesu samostalno kao punoletne osobe. Moram da kažem da zahteva maloletnih osoba ipak malo, manje i od jednog procenta, ali ih ima. Tu si i slučajevi da roditelji žele da sačekaju da njihovo dete napuni 18 godina pa da mu operaciju poklone za rođendan – napominje Stepić i skreće pažnju na veliki uticaj društvenih mreža na tinejdžere.

A. D. je influenserka na koju se ugleda veliki broj maloletnih osoba koje lako mogu da požele da operišu grudi ili da promene nešto na sebi. Nije redak slučaj da se posle jedne operacije novi esteteski zahvati samo nižu.

– Takozvana zavisnost od plastičnih operacija dolazi iz unutrašnjeg nezadovoljstva. Ne može da je izazove sama operacija. Primere takve zavisnosti možemo da vidimo i na javnoj sceni – poručuje psiholog.

Postoji li pravo vreme za operaciju grudi

Doktor Nenad Stepić kaže da se posle 18. godine mogu operisati grudi, ali preporučuje da se to radi ako su grudi izrazito male što može negativno da utiče na nečiju nesigurnost.

– Ako devojka planira da u skorije vreme postane mama, savetujem je da operaciju odloži posle porođaja jer se grudi u trudnoći opuštaju. Mlečne žlezde se tokom laktacije uvećaju, a nakon toga usahnu pa nastaje višak kože.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts