Đumbir je čudo prirode: Ovo su tri recepta od kojih ćete se preporoditi

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Ova aromatična namirnica jest i začin i lijek. Ima moć da smiri upale, ublaži kašalj i jača imunitet. Osim toga, đumbir poboljšava pamćenje, ublažava mučninu u trudnoći, uništava mikroorganizme i podiže energiju.

Ova ljekovita biljka sadrži i kurkumin koji ubrzava metabolizam, pomaže razgradnju masti, poboljšava rad jetre, pa se rabi i za čišćenje organizma. Đumbir vrlo uspješno snižava povišen kolesterol, smanjuje bolove te povećava broj i pokretljivost spermatozoida.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

S obzirom na to da ima analgetski učinak, đumbir ne ublažava samo reumatske bolove nego pomaže i oboljelima od gihta i reumatoidnog artritisa.

Oblozi

Prokuhajte pet litara vode. Zatim dodajte 50 grama sitno isjeckanog đumbira i kuhajte na tihoj vatri još pet minuta. Kada se voda ohladi namočite ručnik i stavite obloge na bolno mjesto.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Čaj

Ogulite i nasjeckajte komad đumbira veličine palca. Stavite u 5 dl hladne vode, kuhajte oko 20 minuta, a zatim procijedite i zasladite medom. Pijte nekoliko šalica dnevno.

Sirup

U 2 dl vode stavite dvije žličice svježe nasjeckanog đumbira pa kuhajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Dodajte 150 g šećera ili meda i kuhajte još malo dok ne postane sirupasto. Uzimajte jednom dnevno žlicu sirupa. Ako vam je sirup previše sladak, rastvorite ga u šalici čaja i popijte.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts