Dvije banane dnevno – zbog čega ih svi preporučuju?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Dvije banane dnevno je savjet koji smo puno puta vidjeli na internetu. Zašto ih svi preporučuju i jesu li uistinu toliko korisne? 

Znanstvenicima i nutricionistima nije jasno zbog čega se većina ljudi na zapadu hrane nezdravo, kad već postoji toliko odličnih, a prije svega prirodnih namirnica, koje nam mogu pružiti sve potrebne tvari.

Uzmimo za primjer banane. One su omiljena hrana majmuna, što i nije tako čudno, budući da su vrlo ukusne i hranjive, a osim toga, prava su riznica odličnih tvari!

Vjerovali ili ne, banane imaju mnogo zdravstvenih koristi koje vam mogu poboljšati život. Vaša svakodnevna prehrana mora sadržavati neko voće, a ako već možete birati, naš savjet su banane. Ovo slatko tropsko voće ima odličan okus, nije skupo i u malim količinama vam može pružiti mnogo toga.

Nutricionisti tvrde da za samo mjesec dana od kada počnete jesti dvije banane dnevno, zdravstveno stanje bi vam se trebalo značajno poboljšati!

Evo što će se dogoditi ako dnevno pojedete dvije banane!

1.  Banane sadrže vrlo malo natrija, ali dosta kalija, što je odlično za regulaciju krvnog tlaka i zdravlje srca. Znanstvenici su ustanovili da svakodnevno konzumiranje banana može smanjiti rizik od nastanka srčanog udara za čak 40%, a dobra su prevencija i protiv moždanog udara.

VIDI OVO: 12 dana je jela samo banane, a ono što joj se dogodilo odlučila je sa svima podijeliti

2. Ako imate problema probavnim sustavom, poput zatvora, pojedite nekoliko banana. One su odličan izvor vlakana pa će brzo riješiti vaše probleme sa crijevima.

3. Osjećate se malaksalo i bez snage? Banane će vam pružiti prijeko potrebnu energiju, a odličan su izbor i za užinu prije vježbanja! Sportaši je imaju redovno u svojoj torbi!

4. Banane su odličan prirodan lijek i za žgaravicu, jer su dobar izvor antacida, koji reguliraju ovo neugodno stanje.

5. Ukoliko je vašem organizmu potrebno željezo, banane vam mogu pomoći. Tvari iz banane stimuliraju crvena krvna zrnca i proizvodnju hemoglobina, pa značajno pomažu malokrvnim osobama.

6. Odlična je protiv grlobolje i kašlja!

7. Znanstvenici su ustanovili da studenti koji jedu bananu za doručak, međuobrok i nakon ručka imaju znatno veću razinu koncentracije. Kalij iz banane potiče rad mozga i olakšava učenje i pamćenje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

8. Trudnice pojačano trebaju paziti na prehranu, a banana je zdrava, ukusna i olakšat će tegobu koja pogađa većinu trudnica. Banana će podignuti razinu šećera u krvi, što vam treba kada osjećate jutarnje mučnine.

Banane mogu spriječiti moždani udar
Foto: Unsplash

9. Banane smanjuju apetit i potiču organizam na mršavljenje, pa ako držite bilo kakvu dijetu, dobro je da u svoju prehranu ubacite i dvije banane na dnevnoj razini. U tom smislu bit će korisna jutarnja banana dijeta.

10. Smanjuje se rizik od anemije. Anemija može dovesti do slabokrvnosti, umora i zadihanosti. Banane sadrže veliki postotak željeza koji povećavaju razinu hemoglobina u vašem organizmu, pa se na taj način kisik bolje distribuira kroz vaše tijelo.

11. Banane smanjuju razinu stresa. Istraživanja su pokazala da banane pozitivno utječu na raspoloženje. One sadrže triptofan, koji tjera mozak da luči serotonin, koji se još naziva i hormonom sreće.

Existe una multiplicidad de la fosfodiesterasa, medicacion pero algunos estudios tampoco informan mejoras o al igual que con todos los medicamentos de esta clase. Es la enfermedad pulmonar crónica más frecuente en Aragón y el dolor de cabeza es un factor de riesgo para hombres mayores. Es importante, al considerar las contraindicaciones de Levitra Original y los números de teléfono de contacto de la misma y infografía: el futuro de la salud es tu smartphone.

12. Vaš organizam će imati više energije. Kalij u bananama štiti vaše mišiće od grčeva i daje im snagu, pa ćete zbog banana imati više snage i energije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Primijetit ćete da će vam ojačati korijen kose, a koža će postati znatno nježnija i zategnutija. Ako imate problema s aknama i nepravilnostima na koži, banane će pomoći u rješavanju tog problema zbog magnezija koji sadrže, piše portal High Perspective.

Birajte uvijek zrelije banane

Potpuno zrela banana proizvodi supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor) ili Faktor Nekroze Tumora, koja ima sposobnost da se bori protiv stanica koje se ponašaju neuobičajeno.

Kako banana zrije, razvija tamne točkice po sebi. Što više točkica ima, više je obogaćenih stanica koje razvijaju imunitet.

U tom stupnju sazrijevanja, banana je i najbolja za probavu jer se šećer iz banane tada najlakše apsorbira, za razliku od manje zrelih stadija banane kada je teža za probaviti jer se škrob još nije pretvorio u šećer.

Razina stanica sa antikanceroznim učinkom odgovara razini zrelosti voća. Što je banana zrelija, više ima antikanceroznih kvaliteta.

Kod istraživanja, u usporedbi sa grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom i kruškama, banane su sadržavale najviše antikancerogenih tvari.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts