EVO ZAŠTO SVI BRUJE O ČUDIMA MANASTIRA TUMANE: Ono što se DESILO JE ODJEKNULO ŠIROM ZEMLJE

Nekidan je održana premijera fima „Čudotvorac tumanski“ rediteljke Bojane Krstić, o čudima iz manastira Tumane, koji se može pohvaliti fantastičnom glumačkom postavom u kojoj se našla i lepa glumica Sloboda Mićalović.

Na samoj premijeri pojavio se i veliki broj poznatih lica, a među njima su se našli princ i princeza, Filip i Danica Karađorđević, Vesna jugović, Tanja Petrović, Anđelika Simić, Petar Božović i Sloboda Mićalović sa ćerkama.

– Verujem da su nam neke stvari predodređene. Bez vere nema života. Nikog neću da vučem za rukav. Trudim se da živim svoju veru – rekla je Sloboda Mićalović i dodala:

– Čovek ne može bez slobode i vere.

Radnja ovog filma govori o istinitim događajima koje je u svojoj knjizi „Manastir Tumane: Čudo ljubavi Božije“ zapisao iguman Dimitrije Plećević.

– Nema te boljke koju Sveti Jakov i Zosim ne mogu da iscele. Veruj i biće – kaže lik Petra Božovića u ovom filmu, koji je premijerno prikazan za Božić.

Film je pun emocija, ljubavi i vere, svega onoga čega je danas moderan čovek željan, a rediteljka je rekla da su glavne uloge dobijali glumci koji važe za velike vernike.

– Svi glumci koje smo izabrali zaista su sjajni ljudi i veliki profesionalci. Pošto se film bavi duhnovnim temom, gledali smo da oni budu hrišćani, da žive taj život, kako bi mogli da razumeju zadatke koji se pred njih stavljaju. Sve je onda lakše i lepše za rad – navela je Bojana.

Ona je rekla da je film nastao iz ljubavi prema Bogu i svetiteljima, ali i želje da se napravi ostvarenje koje će da govori o duhovnim temama, jer je takvih malo.

Fantastičnu glumačku postavu ovog kratkometražnog filma čine, pored Slobode, Nebojša Dugalić, Paulina Manova, Anđelka Simić, Nebojša Milovanović iPetar Božović.

Rediteljka Bojana Krstić otkrila je da je deo ove filmske ekipe spavao u manastiru dok su snimali film.

– Pojedinci su bili u hotelu u Golupcu, a deo ekipe je noćio u manastirskim konacima. Svi su rekli da su tamo osećali mir i blagodet. Kad je raspored snimanja dozvoljavao, išli smo i na liturgije i večernje službe u Tumanu. Bilo je zaista divno iskustvo za sve – rekla je rediteljka za Informer.

(Izvor: Espreso)

Similar Posts