JAČI OD SVAKE HEMIJE: Ove recepte treba zauvijek da čuvate za cijelu porodicu

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Zimu bi mnogi od nas najradije prespavali poput medvjeda, jer sa njom uvijek dođe i sezona gripa, prehlada, viroza i raznih upala.

Tada su i ljekarske ordinacije pune pacijenata, a možda je bolje prije nego što i sami tamo pođete da isprobate neke lijekove naših nana kojima su stoljećima tjerale bolest iz kuće, piše “Novi”

Naime, jedna od namirnica koje svakodnevno koristimo pri kuhanju već je vjekovima i lijek za niz bolesti.

“Zašto da umre čovjek kojem u vrtu raste žalfija?”, pitao se Hipokrat spominjući biljku koja se također hiljadama godina koristi kao antibiotik.

Žalfija (Salvia officinalis) posebno je dobra za grlo, infekcije disajnih puteva, kao i infekcije u ustima. Korisna je i za želudačne infekcije i probleme u crijevima, a pomaže i pri smanjenju temperature, groznice i bolova u tijelu koji se javljaju na početku prehlade i gripa.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Arapi su, kao i Kinezi i Rimljani, vjerovali da je žalfija ključ dugog života. Ima antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva, prenosi Kurir.

Sa druge strane, naučno je dokazano da cimet može da ubije većinu bakterija, čak i one otporne na standardne antibiotike, a pomaže i protiv Ešerihije koli. Samo kašičica cimeta, pokazalo je istraživanje, ubija 99,5 posto tih bakterija za tri dana na sobnoj temperaturi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Zato ne bi bilo loše da isprobate bar neki od ovih recepata!

Tinktura od žalfije za prevenciju bolesti

U decilitar 70-procentnog etilnog alkohola stavite 20 grama usitnjenih žalfijinih listića. Ostavite da stoji na toplom mjesec dana. Procijedite i prespite u bočicu. Po 10 do 15 kapi tinkture dodajte u malo vode, soka ili čaja tri puta dnevno. Zabranjeno je za trudnice i djecu!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts