JEDINSTVENO DUHOVNO MESTO NA PLANETI: Da li znate kako je nastala autonomna monaška republika Sveta Gora?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
FOTO: PIXABAY

Sveta Gora je istorijski, duhovno, unetnički kao i geografski i politički jedinstven lokalitet na svetu, a u novoj emisiji “Priče sa Atosa”, voditelj Dušan Milosavljević, istoričar umetnosti koji je proveo više decenija istražujući život monaha na Svetoj Gori, govori o razvojnom putu ovog svetog mesta.

– Sveta Gora je čudno i u svakom pogledu jedinstveno mesto na planeti. To je monaška republika u kojoj žive samo muškarci i gde se neprestano čuju zvona i molitve – rekao je Dušan u prvoj epizodi emisije u produkciji televizije Balkan Trip.

FOTO: PIXABAY

Emisija “Priče sa Atosa” sastoji se iz predanja Dušana Milosavljevića o malo poznatim aspektima monaškog života na Svetoj Gori. Voditelj je autor nekoliko knjiga o Hilandaru, a svoje bogato iskustvo sa Svete Gore, kao i poznavanje istorije cele regije podeliće sa gledaocima.

– Teško je opisati nešto tako posebno posle 2000 godina postojanja, građenja, učenja i verovanja. Ali mi ćemo se potruditi da Svetu Goru približimo gledaocima i da ih povedemo na veliko putovanje – poruka je Dušana Milosavljevića na kraju prve epizode novog serijala.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
FOTO: PIXABAY
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Dušan je govorio o predhrišćanskom periodu Svete Gore, o nastanku monaške republike i njenom značaju za pravoslavne vernike sve do današnjih dana. Emisija “Priče sa Atosa” se emituje premijerno svake subote u 16:05 na Balkan Trip televiziji.

(Izvor: Blic)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts