Joe Biden ponovio da Srbija treba priznati Kosovo

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
Ponovljeni stavovi (Foto: EPA-EFE)
Ponovljeni stavovi (Foto: EPA-EFE)

Predsjednik SAD-a Joe Biden u čestitki v. d. predsednice Kosova Vjosi Osmani čestitao je 13. godišnjicu proglašenja nezavisnosti i naglasio kako sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da sadrži međusobno priznanje.

“Mi jedva čekamo da radimo s budućom vladom da bismo vodili Kosovo naprijed na njenom evropskom putu. Ima mnogo poslova koje treba uraditi, uključujući sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji u centru ima međusobno priznanje, čime će ojačati vladavina zakona, suočavanje s globalnom pandemijom koronavirusa i poticaj ekonomskog rasta koji omogućava prosperitetnu budućnost za sve građane Kosova”, kaže se u čestitki.

Također se ističe da veze između naroda SAD-a i Kosova ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkom opredjeljenju za razvoj Kosova i održivost kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje, prenosi beogradski Danas.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

“Sjedinjene Američke Države ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u tim naporima. Za mene lično Kosovo nastavlja zauzimati posebno mjesto za porodicu Biden, u znak poštovanja za vrijeme kada je moj sin pokojni Bo Biden radio na osiguravanju mira, pravde i pravne države za sve građane Kosova”, kaže se u čestitki američkog predsednika.

Biden je sličnu poruku poslao nedavno čestitajući srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću Dan državnosti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts