Koliki nečovek moraš da budeš da baki Živki ukradeš celu ušteđevinu, tačnije 2.000 dinara: Taj novac sam čuvala za hranu

Bilo bi mnogo i pretužno i da je u pitanju scenario za film, a kamoli stvarni događaj. Nišlija R. D. (54) opljačkao je sugrađanku Živku Petrović (93) i odneo joj je svu ušteđevinu – 2.000 dinara.

U niškom naselju Durlan, ovaj lopov je iskoristio to što je starica izašla iz kuće da unese u dvorište kantu sa smećem, kada joj je iz kuće izneo sav novac koji je imala, a to je tačno dve hiljade dinara.

“Bilo je to oko 9 sati ujutro, iznenada se stvorio u dvorištu. Pitala sam ga: “ko si ti, ja te ne poznajem“. Oterala sam ga jer ne vidim dobro, nisam znala ko je. Ništa nije rekao, kao munja je prošao pored mene i otišao ka kapiji“, ispričala je ova baka za Niške vesti.

Kako je rekla, ušteđevinu u kutijici uvek drži kod sebe u džepu, ali ju je prethodnih dana ostavila ispod prekrivača na krevetu.

“Ušla sam u kuću i videla da je sve otvoreno. Prekrivač od kreveta je bio izvrnut, a tu sam čuvala svu svoju ušteđevinu u jednoj kutijici. Živim sama, ćerka mi je poginula, i taj novac čuvam kada mi dođu sin i zet da mi kupe hranu“, rekla je Petrović.