Krenuli su na put oko sveta, pa ostali zaglavljeni u surovoj džungli: Usledilo je 39 dana pakla bez vode i hrane, ali su preživeli na ČUDESAN NAČIN

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
FOTO: PRINTSCREEN

Sada već davne 1932. četvorica nemačkih avijatičara krenuli su na put oko sveta, u potrazi za novim tržištem za industriju avijacije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Poleteli su u hidroavionu, letelici dizajniranoj da sleće i poleće i sa vode i sa kopna.

Očekivali su da će im putovanje biti puno avantura i isplativih poslovnih dogovora, ali se njihov poduhvat uskoro pretvorio u pravu noćnu moru.

Ekipu su činili pilot Hans Bertam, kopilot Tom, mehaničar Adolf klausman i kamerman Aleksandar fon Lađorio, koji je želeo da napravi film nakon putovanja.

Prvih 10 nedelja puta prošli su sjajno a ekipa je obišla gotovo pola sveta, od Italije do Indonezije, gde su odlučili da se razdvoje i sastanu u Šangaju.

i Adolf avionom nastavljaju ka Australiji, ali zbog oluje usred noći sleću ranije. Sleteli su usled džungle i ostali bez goriva, hrane i vode.

Dani su prolazili, a glad ,žeđ i nepodnošljiva vrućina su ih mučili.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Napao ih je roj otrovnik močvarnih muva, od kojih su pobegli skokom u zaliv. Tu mukama nije bio kraj, jer ih je tokom preplivavanja napao krokodil.

Iako su jedva izvukli živu glavu, snaga ih je polako napuštala. Očajni, žedni, setili su se da je u hladnjaku aviona ostalo vode. Nakon što su jedva preživeli od plovka aviona napravili su kanu.

Plovili su zapadno ali stotinama kilometara nisu naišli ni na koga. Posle četiri dna došli su na vrelo pusto ostrvo, gde su se već pomirili sa smrću.

Prošlo je ukupno 39 dana, kada ih je pronašlo lokalno pleme Aboridžina. Domoroci su im dali hranu i vodu i brinuli o njima 7 dana dok nisu stigli spasilački timovi koji su ih nedeljama bezuspešno tražili.

Bertam i Klausman su postali prave zvezde, a vest o njihovoj čudnoj avanturi obišla je svet.

PODELITE ILI POŠALJITE VAŠIM PRIJATELJIMA
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts