MILICA RAKIĆ VEČNO ŽIVI U MANASTIRU TREBINJA! Njenu fresku blagoslovio je patrijarh Pavle LIČNO! TUGA ŠTA NA NJOJ PIŠE

Freske Milice Rakić nalaze se i u manastirskoj crkvi manastira Tresije na Kosmaju i u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice u Beogradu.

Trogodišnja Milica Rakić koja je tragično stradala u bombardovanju u proleće 1999. godine i koja je postala svojevrsni simbol cele te strahote, od 2004. ima svoju fresku u manastiru Tvrdoš kod Trebinja.

Ljudi iz svih krajeva sveta koji dođu da posete tu svetinju pred njom se mole bogu i krste.

Iako zvanično nije kanonizovana, na inicijativu sada penzionisanog vladike Atanasija i uz blagoslov vladike Grigorija i pokojnog patrijarha Pavla, pet godina nakon bombardovanja je freskopisac đakon Nikola Lubardić iz Beograda u manastiru Tvrdoš u vizantijskom stilu oslikao fresku male Milice, na kojoj piše: „Sv.n.muč. (Sveta novomučenica) od NATO. Milica dete“.

https://youtu.be/zCYaSApIlaM

Jeromonah Porfirije iz manastira Tvrdoš, u kojem se freska nalazi sada već duže od jedne decenije, priča da se vernici, a pogotovo oni koji prvi put dođu u manastir, pred tom feskom odmah zaustavljaju.

– Vernici uglavnom reaguju sa pijetetom, stanu pred fresku, prekrste se i pomole. Neki se pak iznenade, jer znaju da Milica još nije svetica, pa im bude malo čudno što je njena freska prisutna u manastiru, a strancima iz nekog razloga smeta ta freska, a neki od njih su je gledali čak sa prezirom – pričao je ranije otac Porfirije, a pisao portal Beograd.in.

Sam patrijarh Pavle je, kako priča jeromonah Porfirije, odmah pošto je freska naslikana došao do manastira da je vidi i blagoslovio ju je.

Freske Milice Rakić nalaze se i u manastirskoj crkvi manastira Tresije na Kosmaju i u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice u Beogradu.

(Izvor: Kurir)

Similar Posts