Najmisterioznija prokletstva u istoriji: Sve je pošlo po zlu i nije se moglo zaustaviti

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ako kletvu smatrate pričom za malu decu – pročitajte priče koje su se dogodile u naše vreme, potpuno racionalnim ljudima koji nisu podložni praznoverju

Ukleti automobil Džejms Dina

Sportski Porsche 550 Spyder kultni glumac Džejms Din kupio je malo pre smrti, nadenuvši mu nadimak „Mali gad“. Automobil je to opravdao vrlo brzo: 30. septembra 1955. godine Din se sudario sa drugim automobilom vozeći „Malog gada“ i poginuo u nesreći.

Automobil je ubrzo završio u rukama automobilskog dizajnera Džordža Berisa, koji ga je poslao u autoservis na popravku. Tamo je Dinov porše pao sa nosača i slomio noge mehaničaru. Nakon toga, Beris je odlučio da ne rizikuje i prodao je automobil u delovima.

Ali nastavili su da žive svoj život. Motor i menjač „Malog gada“ kupila su dva različita klijenta, obojica lekari po struci. Ubrzo su obojica učestvovali u teškim nesrećama, u kojima je jedan poginuo, a drugi teško povređen.

Kupac guma iz nesrećnog automobila završio je u bolnici kada su obe gume koje je kupio iznenada eksplodirale. A prilikom uklanjanja unakaženih ostataka automobila, vozač kamiona koji ih je prevozio poginuo je u nesreći. Posle toga su ostaci „Malog gada“ misteriozno nestali u tranzitu. 

Ukleti predsednik

Prema legendi, indijski lider Tehumesek je 1840. godine prokleo tadašnjeg američkog predsednika Vilijama Harisona i sve njegove sledbenike, govoreći da svakih 20 godina predsednik na vlasti neće nadživeti svoj mandat.

Od tada se ovo prokletstvo obistinilo sa zastrašujućom tačnošću. Njegova prva žrtva bio je sam Harison, koji je umro mesec dana kasnije. Tada je kletva sukcesivno dotakla Abrahama Linkolna (1860), Džejmsa Garfilda (1880), Vilijama Mekinlija (1900), Vorena Hardinga (1920), Frenklina Ruzvelta (1940) i Džona F. Kenedija (1960).

Harding i Ruzvelt su umrli od bolesti, a ostale žrtve su ubijene. Prvi izuzetak bio je Ronald Regan, koji je preživeo pokušaj atentata 1980. Posle toga, prokletstvo je nestalo: čini se da je neuspeli hitac atentatora nadvladao indijsku magiju. 

Prokletstvo porodice Kenedi

Prokletstvo porodice Kenedi već je odnelo 12 života. Prva žrtva bio je Džo Kenedi Jr., čiji je avion eksplodirao u najglupljoj vazdušnoj nesreći 1944.

Četiri godine kasnije, njegova sestra Ketlin umrla je u avionskoj nesreći dok je bila na odmoru sa svojim drugim suprugom. 1963. godine, stupajući na mesto predsednika, izvršen je atentat na Džona Kenedija, a pet godina kasnije i njegov brat, senator Robert Kenedi, bio je streljan.

Njihov treći brat, Ted, dugo nije verovao u porodično prokletstvo, ali je 1969. njegov automobil iznenada izgubio kontrolu i pao je u reku sa mosta.

Ted Kenedi je preživeo, iako povređen, a njegov saputnik je poginuo. Nesreća u planinama, pad aviona, predoziranje drogom – članovi porodice Kenedi umiru na svakih nekoliko godina iz različitih razloga.

Ukleti dvorac

1915.godine izvesni Ralf Vurc-Dundas kupio je zemljište u planinama Ketskil, u severnom delu Apalača, odlučivši da tamo sagradi porodičnu rezidenciju. Tamo je podigao pravi zamak, ali je nedugo pre završetka posla, 1921, pod nepoznatim okolnostima umro.

Od tada, stanovnike zamka Dundas progoni pravo prokletstvo. Dundasova supruga Žozefina završila je u ludnici, a nekoliko godina kasnije i njihova ćerka Muriel doživela je istu sudbinu.

Od tada su predstavnici nekoliko ogranaka porodice Dundas pokušali da se nastane u zamku, ali je smrt ili neočekivano ludilo čekalo svakog ko je pokušao. Danas je zamak napušten.

“Poltergeist” – ukleti film

Film „Poltergeist“ svi koji su radili na setu smatraju prokletim. U šest godina od puštanja popularnog horor filma, četvoro članova sa seta neočekivano je umrlo. Prema rečima mnogih učesnika sa snimanja, za prokletstvo su krivi rekviziti, jer su se za snimanje filma „Poltergeist“ koristili pravi leševi. 

Prokletstvo Grimaldija

Prokletstvo teži i prinčevima Monaka. Prema legendi, to je povezano sa nedostojnim ponašanjem njihovog pretka, Rejnijera I, koji je vladao Monakom još u XIV veku.

Kažu da je lokalnu lepoticu, za koju se ispostavilo da je veštica, toliko mučio svojim besramnim uznemiravanjem da je na njega bacila kletvu – ni njemu ni njegovim potomcima od tada nije dato da pronađu sreću u braku. Od tada, članovi porodice Grimaldi nemaju sreće u ljubavi.

Žena Rejnijera III, Grejs Keli, umrla je u nesreći; njihove dve ćerke uopšte nisu imale privatni život. Njegov brat, Albert II, tražio je voju ljubav do 50. godine, ali sada je srećno oženjen, a on i njegova supruga imaju dvoje dece. Možda je Albert svojom dugom potragom za ljubavlju zaslužio oproštaj za porodicu?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Supermenovo prokletstvo

Uloga Supermena odavno je povezana sa nesrećom holivudskih glumaca i to sa dobrim razlogom. Priča se da je prokletstvo Supermena povezano sa prvobitno nesrećnom sudbinom stripa – autori Džeri Sigel i Džo Šuster jedva su ga angažovali u izdavačkoj kući za oskudnih 130 dolara i čitav život neuspešno tužili DC Comics za honorar.

Prvi koji je glumio Supermena u televizijskoj seriji, Kirk Elin, posle nije dobio nijednu glavnu ulogu i žalio se da mu je Supermen uništio život.

Umro je u neznanju 1999. Njegovi sledbenici prošli su još gore. Bad Kolijer, koji je pozajmio glas Supermenu u radio emisiji „Adventures of Superman“ i animiranoj seriji „The New Adventures of Superman“, nakon sinhronizacije jedne epizode, iznenada je preminuo u 61. godini. 

Prokletstvo porodice Li

Kantonski operski glumac Li Hoj Čen, otac čuvenog Brus Lija, prema porodičnoj legendi, jednom je imao sukob sa kompanijom kineskih trgovaca, od kojih je jedan, kako se ispostavilo, posedovao drevne magijske veštine.

Prokleo je glumca, rekavši da će muškarci njegove porodice umreti mladi. Prema glasinama, zbog toga je Brus Li imao dva kineska imena – na taj način su njegovi roditelji pokušali da od njega odbiju nevolje. Ipak nisu uspeli: Li je umro u najboljim godinama, a onda je u 28. godini umro njegov sin Brendon, koji je slučajno upucan na snimanju. Posle njegove smrti, porodica nije imala muškog potomka. 

Sinatrino prokletstvo

Ljubitelji karaoka treba da zapamte jednu stvaar: na Filipinima, ni u kom slučaju ne biste trebali da izvodite pesmu Frenka Sinatre „My Way“ u karaoke barovima.

Prema lokalnoj legendi, najmanje šest ljudi misteriozno je umrlo nakon što su je otpevali na karaokama. Bilo da se radi o postupcima manijaka koji mrzi Sinatru, ili uvodnim redovima pesme, gde se kaže da je „kraj blizu i zavesa će uskoro pasti“, na ovaj ili onaj način, ta pesma se smatra prokletom na Filipinima. 

Prokletstvo boginje Pele

Čuvari nacionalnog parka Vulkan, na havajskom ostrvu Honolulu, uvek upozoravaju turiste da ne uzimaju komade vulkanske stene koji se tamo nalaz za uspomenu: prema legendi, lokalna boginja Pele smatra ih svojim vlasništvom, a ona baca prokletstvo nad svakim ko joj je ukrao kamenje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Ovo bi se moglo smatrati drevnom bajkom, ili neobičnim načinom prisiljavanja turista da se ponašaju primereno – osim ako ne znate da nekoliko puta godišnje, oni koji su prekršili zabranu šalju u rezervat ukradeno kamenje sa opisima nedaća koje su na njih padale i molbama da se vrate na mesto, tako da zasluže milost boginje. U lokalnom muzeju mogu se videti brojna pisma žrtava bohinjine kletve.

Prokletstvo Tutankamona

Kada je 1922. godine ekspedicija egiptologa Hauarda Kartera i njegovog sponzora, lorda Karnavona, pronašli grobnicu Tutankamona, na ulazu u nju arheolozi su pronašli prokletstvo upućeno onima koji se usude da uznemire faraonovo telo.

Naravno, ovo nije zaustavilo naučnike. Tek ubrzo su članovi ekspedicije počeli da umiru pod vrlo čudnim okolnostima. Karterov kanarinac je umro prvi.

Tada su stvari krenule još gore: Lord Karnavon je umro u agoniji od zaraze, Karterov prijatelj kojem je naučnik poklonio suvenir iz grobnice, ostao je bez domova nakon što mu je kuća do temelja izgorela. Jednog od naučnika koji je ušao u grob plemenitih Egipćana upucala je njegova sopstvena supruga, stručnjak koji je radio rendgenske snimke mumije je umro pod misterioznim okolnostima.

Jedan od članova tima umro je od upale pluća, drugi od trovanja. Sekretar lorda Karnavona pronađen je zadavljen u svom domu. Najveću buku izazvala je smrtarheologa i jednog od Karterovih saradnika, koji se obesio, ostavljajući belešku napisanu sopstvenom krvlju: „Bio sam žrtva prokletstva zbog kojeg nestajem. “

Prokletstvo filma Omen

Film o Antihristu iz 1976. godine od početka je bio ispunjen zlokobnim predznacima. Tokom snimanja, Gregori Pek i producent Mejs Njufild oživeli su avionsku nesreću koja ih je zamalo koštala života: avione na kojima su leteli udarila je munja. I to su bila dva različita aviona!

Tokom snimanja, sin Peka pucao je u sebe. Producent je zamalo umro dok je večerao u hotelu u Britaniji, gde je IRA bombardovala. Avion, koji je trebalo da služi za snimanje, srušio se tokom svog poslednjeg leta, a niko od putnika nije uspeo da pobegne.

Ali najstrašniji incident dogodio se sa stručnjakom za specijalne efekte Džonom Ričardsonom, koji je u filmu izumeo epizodu odsecanja glave u košmaru. Zajedno sa svojim pomoćnikom, u Holandiji, doživeo je strašnu saobraćajnu nesreću.

I sam Ričardson je malo patio, ali njegovoj pomoćnici odsečena je glava – slično kao u filmu. Sve sumnje u uzroke nesreće nestale su kada je u blizini mesta nesreće ugledao putni znak: „Omen – 66,6 km“. Zaista, u Holandiji postoji grad Omen, koji je u blizini, ali ispostavilo se da je ta slučajnost preterana.

Webtribune.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts