OBAVEZNO POSLUŠAJTE SAVET OCA TADEJA: Ako se večeras OVAKO obratite BOGU, desiće vam se nešto NEVEROVATNO!

Foto: Wikipedia/Kolega2357

Ukoliko ste osetili potrebu da isčistite dušu i telo, izuzetno je važno da se tokom posta redovno obraćamo Gospodu. Inače, post bez odlaska u crkvu i prave i iskrene molitve nije post, već samo odricanje od određene hrane. Tome nas je učio starac Tadej da je Bog svuda, i da pomaže svakome:

“ I slabima i jakima, svakome kome je pomoć potrebna. Zato neprestano treba vežbati sebe da srce otvorimo Bogu“. Otac Tadej kaže: „I molitva je vežba. Ako stalno ponavljamo molitvu, ona prelazi u osećanje. O tome su govorili Sveti oci. Mnogi ljudi na početku duhovnog života dobijaju blagodat, ali ona se, zbog naših grehova, kasnije povlači, pa se opet javlja.

FOTO: PRINTSCREEN

Kad se neko od srca obrati Bogu umnom molitvom, postepeno se na nju navikne i stekne radost i mir, koji nisu od ovoga sveta. I ta radost se stekne, pa se povremeno izgubi. Ali, blagodatna molitva je neiskazana radost, koja se ne može uporediti ni sa čim od ovog sveta.

„O dejstvu umno-srdačne molitve na čoveka starac je govorio i sledeće: „Sveti oci kažu da svako treba da upražnjava Isusovu molitvu: „Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me“.

Kad ona počne sama da se tvori, bez tvoje volje, to je neverovatna, božanska snaga. Osećaš neiskazanu radost. Sve ti je omiljeno, sve ti je dobro, sve ti je sveto. To je Božanska blagodat koja se daje, ne zavisi od naše volje, želje; sama se kreće, kao neki motor. Čovek koji ima tu molitvu, šta god vidi, koga god vidi – raduje se.

Foto: Printscreen

Zato je Sveti Serafim Sarovski posetiocu govorio: „Radosti moja!“On je video božansku silu u svakoj duši, bez obzira da li je reč o duši deteta ili starca, i radovao se.“ Otac Tadej je dodavao: „Svi su prizvani na svetost. Svaka duša je rođena sveta. I veliki i mali, svi treba da budu sveti. Jer je život Božanska energija, koja potiče od Boga, Izvora života, i odatle je svi dobijaju, i anđeli i ljudi. Ta energija je stalno s nama. A Bog je jedini Životodavac.

Zato, večeras kada krenete na spavanje prekrstite se i obratite se Bogu samo ovim rečima: „Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me“.

Foto: Printscreen

Ako vam ovo uđe u naviku svaki dan, videćete kako se istinski mir i radost uvlače u vašu dušu. Jer kako Otac Tadej kaže: „Život na zemaljskoj kugli manifestuje se mislima. Kakvim se mislima bavimo, takav nam je i život“.

(Izvor: Telegraf)

PODELITE ILI POŠALJITE VAŠIM PRIJATELJIMA

Similar Posts