OTVORILI ISUSOV GROB NAKON DVA VEKA: „Klecala su mi kolena!“, pogledajte kako je to izgledalo

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo
FOTO: PRINTSCREEN

Naučnici su, prvi put u poslednja dva veka, otvorili mesto za koje hrišćani veruju da se nalazi grob Isusa Hrista u Crkvi Svetog groba u Jerusalimu. Prošle su četiri godine otkad su konzervatori prvi put u više od dva veka otvorili Isusov grob.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Isusov grob, odnosno nekoliko metara visoku i široku mramornu edikulu, već nekoliko decenija od raspadanja štiti metalna struktura. Ona drži na okupu mramorne blokove koje su nagrizle vremenske neprilike i uticaj hiljade hodočasnika i turista.

Delu istorijskih radova svedočio je fotograf agencije AFP i snimio fotografije mesta na kom se po verovanju nalazi stena ispod koje je je položeno Isusovo telo 33. godine. Mramorna ploča koja prekriva grob bila je pomerena na tri dana zbog obnove i arheološke analize.

To je bilo prvi put da je mramorna ploča pomerena od najmanje 1810. godine, kada su sprovedeni zadnji radovi zbog požara u bazilici, a možda i ranije, rekao je otac Samuilio Egojan iz Jermenske Crkve, jedne od konfesija koja upravlja bazilikom.

Isusova slika može da se vidi u uskom delu prostora ispod pomerene ploče. Nađeni su i neki materijali koji su analizirani. Za obnovu su bili zaduženi grčki stručnjaci, a celi proces za potrebe dokumentarnog filma snima Nacionalna geografija.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

„Otvaranje groba omogućiće stručnjacima jedinstvenu priliku da ispitaju originalnu podlogu najsvetijeg mesta hršćanstva“, objavila je tada ta medijska kuća. „Moram priznati da su mi klecala kolena“, rekao je Fred Hibert, stalni arheolog časopisa.

Edikula, koja se nalazi pod kupolom crkve podignute na mestu gde je, po hršćanskoj tradiciji, bila pećina u koju je položeno Isusovo telo, biće tokom obnove rastavljena i ponovo sastavljena.

Samo su izuzetno slabi ili slomljeni delovi bili zamenjeni, a mramorne ploče su očišćene i konzervisane, a struktura koja ih podupire učvršćena. Radove su finansirale tri glavne hršćanske denominacije koje upravljaju bazilikom Svetog groba (katolici, pravoslavci i jermenski hršćani).

(Izvor: Mondo)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts