Ovo su najpoznatiji filmovi o stradanju Isusa Hrista

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Mišljenja o filmovima vezanim za Isusa Hrista su podeljena, od onih koji kažu da su fantastični i svima ih preporučuju do onih koji su odlučno protiv njih.

Film Stradanje Isusovo, Mela Gipsona, kao što mu naziv kaže govori o poslednjem danu Isusovog života i stradanju. Počinje agonijom u Getsimanskom vrtu, a završava Isusovim vaskrsenjem. Na rukama mu se vide rane od eksera. „Film koji je teško gledati sedeći“, bio je u nominovan za Oskara u tri kategorije.

Isus iz Nazareta reditelja Franka Zafirelija, religijski je najprihvatljiviji.

Najveća priča ikad ispričana. Pošto je osvojio Jerusalim rimski namesnik je krunisan. Bojeći se za svoje mesto, zbog priča naroda o novom kralju, naredio je da se u Vitlajemu pogube sva deca mlađa od dve godine.

Jedno je ipak spaseno, Isus, kao plod bezgrešnog začeća device Marije, žene dobrodušnog drvodelje Josipa. Odrastao je u jevrejskoj porodici u Nazaretu.

Posle krštenja od strane Jovana Krstitelja u reci Jordan, počeo je javno da propoveda veru po Galileji, Judeji i Jerusalimu. Postao je poznak kao Isus Nazarećanin. Verski poglavari su dali naredbu da se pogubi jer su se plašili čuda koja je činio. Pontije Pilat osudio ga je na smrt razapinjanjem na krst. Trećeg dana Isus je vaskrsao.

Kralj kraljeva je karakterističan film jer se u njemu stavlja akcenat na odnos Isusa i Varave. Varava je predstavljen kao vođa pobunjenika protiv rimske vlasti, a Isus kao mladi buntovnik koji osvaja ljude.

Poslednje Hristovo iskušenje, Martina Skorsezea, je film koji je jako kontraverzan. Sniman je po istoimenom romanu i on je više za gledaoce „otvorenog uma“. Susrećemo se sa Isusom koji se bori protiv iskušenja, mašta o se*su. Isusa igra Vilijam Defo.

Jevanđelje po Mateju je film koji predstavlja život Isusa Hrista kroz jevanđelje po Mateju. On je italijanska biblijska drama, režirao je Paolo Pasolini 1964. On je jedan od najpopularnijih filmova ovog režisera.

(Izvor: Beograd.in)

Similar Posts