Pakleni plan za pritisak na Srbiju

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Nemačka smatra da bi Srbija trebalo da prizna tzv Kosovo u postojećim granicama i posle izbora će podržati lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija.

Razlog za to je što se on uklapa u njihove interese, smatra poznavalac međunarodnih odnosa i diplomata Zoran Milivojević.

“Kurtijeva platforma odgovara strukturama koje nemaju razumevanja za duge pregovore i za traženje rešenja koja bi podrazumevala dovođenje u pitanje nezavisnosti Kosova. To je politika koja se zalaže za rešenje na osnovu tzv. realnosti, na osnovu priznanja nezavisnosti Kosova i novih granica na ovim prostorima, uključujući Srbiju bez Kosova“, rekao je Milivojević za Kosovo onlajn.

On smatra da je to nemački stav i da u tim okvirima treba očekivati i dalji razvoj dijaloga.

“To je ono što je Angela Merkel rekla kad je bila poslednji put u poseti Beogradu, za vreme Borisa Tadića. Bila je ideja da se prvo paralelne institucije otklone, pa je to rešeno Briselskim sporazumom. Potpuno je jasno da centrima moći na Zapadu odgovara takav pristup. Kosovska državnost nije potvrđena 12 godina, i to je problem. Nemačka smatra da to treba rešiti, da bi trebalo priznati nezavisnost i da se ta priča završi“, ocenio je on.

Milivojević navodi da se od administracije novog američkog predsednika DŽoa Bajdena može očekivati da se priključi Briselu, odnosno da otkloni sve smetnje koje su postojale na relaciji Vašington – Berlin.

“Ono što je bila uloga Grenela i stav administracije da Amerikanci nastupaju pragmatično, da traže rešenja koja idu u prilog stava Srbije da ne razgovaramo o statusnim pitanjima nego o ambijentu, mislim da to otpada. Vašington će se prikloniti i dati zeleno svetlo EU i nemačkoj liniji da o tome pregovara na direktan način, u smislu interesa koji ima većina u EU – da Srbija prizna Kosovo“, rekao je Milivojević.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

On kaže da je očigledno da će u narednom periodu Nemačka imati glavnu reč uz podršku SAD i to na način kako je to bilo u prethodnom mandatu Baraka Obame, s tim što će sada biti energičniji da se dođe do rešenja.

“Kurti se uklapa u tu priču. Realnost je da Kurtijeva stranka najbolje stoji i sasvim je izvesno da će osvariti najbolji rezultat na izborima. Kurti nije iz prve garniture OVK. On je pušten iz zatvora nakon oktobarskih promena u Srbiji, i na njega Zapad gleda kao nekog ko bi mogao da bude nosilac nove politike, bez OVK i ratne garniture“, ukazao je Milivojević.

Projekcije su, kako navodi, da bi nakon izbora, Kurti mogao da postane premijer.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Ako Zapad ima taj interes, naći će mu partnera za pravljenje koalicije nakon izbora. Naći će oni varijantu ako treba i za veliku koaliciju. To pre svega od njih zavisi, a ne od Prištine. Na osnovu rezultata će skockati ekipu koja odgovara i koja će posle biti poslušna i u funkciji njihovih interesa. Mogu sa Hodžajem da naprave kombinaciju. Možda neće DSK, Mustafa i Hoti, ali uvek može da se namakne neka koalicija sa Pacolijem, sa tri-četiri poslanika. Jer je njima u interesu da imaju koliko toliko stabilnu vladu i da onda uđu u realizaciju strateškog cilja“, smatra Milivojević.

On je ukazao da kako god da bude, nakon izbora Srbiju čeka pritisak da prizna nezavisnost Kosova i nove granice.

(Tanjug)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts