PARE IZNAD SVEGA: Vučić uzeo 13 miliona evra da primi migrante u Srbiju!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Stiže lova, Vučić i Cucić traljaju ruke…

Zao nagradu zato što nije zatvorila svoje granice, Vlada Srbije dobija novih 13 miliona evra.

Evropska unija obezbedila je za aktivnosti tokom 2021. godine, a kada je reč o upravljanju migracijama dodatnih 13 miliona evra za Srbiju, a kako je naveo Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici EU će nastaviti da podržava institucije u Srbiji kao i tokom prethodnih nekoliko godina da pomaže Srbiji da efikasno i humano upravlja migracijama.

Kako je saopšteno iz EU info centra, kroz podršku EU, Srbija primenjuje sveobuhvatan pristup koji je baziran na četiri ključne komponente – Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđuje smeštaj, hranu i zaštitu za migrante i izbeglice, a Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo obrazovanja obezbeđuju medicinske i obrazovne usluge migrantima dok su na teritoriji Srbije.

Takođe, kroz tu podršku Međunarodna organizacija za migracije (IOM) pomaže institucijama Srbije pri pružanju zaštite migrantima i sprovodi program asistiranog dobrovoljnog povratka i reintegracije za migrante u sigurne zemlje porekla i pojačava se upravljanje granicom jačanjem kapaciteta MUP-a.

Pojačava se upravljanje granicom jačanjem kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova granicu sa Bugarskom i Severnom Makedonijom čuvaju zajedno sa gostujućim kolegama iz zemalja Evropske unije.

Tekuća Podrška EU upravljanju migracijama u Srbiji, kako navode, pokazala se kao ključan i održiv program i tokom KOVID-19 pandemije, pa i tokom 2020. kada je broj smeštenih migranata na momente prelazio i 9.000.

Prema rečima komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, na teritoriji Srbije trenutno trenutno je oko 6.200 migranata.

Cucić je ocenio da je pomoć EU upravljanju migracijama u Srbiji dragocena i dodao da istovremeno Srbija, kao zemlja tranzita za migrante, ispunjava sve svoje obaveze na evropskom putu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Fabrici naveo je da prisustvo migranata i izbeglica znači i konstantnu brigu o toj populaciji i to u skladu sa standardima Evropske unije.

“Zato će EU nastaviti da podržava institucije u Srbiji da obezbeđuju usluge za migrante na vreme i adekvatno, kao i da efikasnije upravljaju granicom”, kazao je Fabrici i dodao da kao i tokom prethodnih nekoliko godina, EU će nastaviti da pomaže Srbiji da efikasno i humano upravlja migracijama.

Naveo je da ta pomoć osigurava pristup zdravstvenim uslugama, školovanju i socijalnoj zaštiti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Posebna pažnja posvećuje se maloletnicima bez pratnje, kao i infrastrukturnim projektima, kazao je Fabrici i zahvalio se svim institucijama u Srbiji koje kontinuirano rade taj važan posao.

Svim institucijama uključenim u upravljanje migracijama u Srbiji, kao i Evropskoj uniji kao donatoru, od velike važnosti je pravovremeno pružanje informacija javnosti o svim pitanjima u vezi sa migrantima.

EU je najveći donator Srbije u upravljanju migracijama, a od sredine 2015. godine, kada je počeo masovni dolazak migranata u Srbiju, EU je uložila više od 130 miliona evra za ekonomske migrante..

EU je podržala Srbiju i sa više od 28 miliona evra da efikasno kontroliše granice i tako doprinese bezbednosti građana Srbije, unapredi bezbednost na graničnim prelazima i spreči kriminalne aktivnosti.

Izvor: Tanjug

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts