Penzionerima od predsednika – paketi sa vitaminima

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras na televiziji Hepi da će još jedan paket pomoći biti donet do Sretenja, ali da njime neće biti izostavljeni penzioneri. Međutim, ovoga puta će dobiti i pakete sa vitaminima.

Naime, on je rekao i “da će gledati da tokom ove godine opet malo pomogne narodu, ali da neće moći opet da se da 100 evra”.

“Do Sretenja ćemo doneti još jedan paket pomoći, ne izdašan kao ranije. Ići ćemo na sektorsku podršku privredi, a gledaćemo i da dodatno pomognemo penzionerima. Gledaćemo da obezbedimo pakete za svakog penzionera sa vitaminima za jačanje imuniteta. Ali, vakcinacija je suština. Gledaćemo i da tokom sledeće godine opet malo pomognemo narodu, da podstaknemo domaću potrošnju, ali neće moći opet 100 evra. Najteže pitanje je moratorijm za plaćanje poreza, kad uđete u višestruko odlaganje, srušite sistem. Ali računajte da ćemo u kešu pomoći u iznosu od milijardu evra, jer želimo da imamo 5-6 odsto rasta BDP”, rekao je između ostalog Vučić.

On je rekao i da će penzioneri već u februaru dobiti penziju uvećanu za šest odsto, a onda i šta će sadržati paketi s vitaminima.

Foto: Printscreen/Tv Happy

“Penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom. To su sitnice, ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje”, rekao je Vučić.

Podsetimo, penzionerima je 17. decembra uplaćena pomoć od po 5.000 dinara, a kako je tada najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali, penzionerima su od 1. januara penzije uvećane za 5,9 procenata, u skladu sa švajcarskom formulom za usklađivanje penzija.

ŠVAJCARSKA FORMULA PREDVIĐA DA SE JEDNOM GODIŠNJE PENZIJE USKLAĐUJU 50 ODSTO SA INFLACIJOM, A 50 ODSTO SA RASTOM PLATA.

Iako je država penzione pred Novu godinu “nagradila” sa po 5.000 dinara, već od 1. januara,  taj novac im je “izbijen” iz novčanika silnim poskupljenjima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Pa tako električna energija u Srbiji poskupljuje od 1. februara za 3,4 odsto. Agencija za energetiku je saopštila da je odobrila Elektroprivredi Srbije povećanje cena električne energije te će prosečni računi za struju biti uvećani za 122 dinara.

Ipak, prema poslednjim informacijama, čini se da će poskupljenje biti znatno veće od pomenutog proseka pošto država podiže naknadu za podsticaj povlašćenih proizvošača električne energije sa trenutnih 0,093 na čak 0,437 dinara po utrošenom kilovatu.

Posle struje na red dolazi i voda, pa tako Kragujevčani i Beograđani od januara skuplje plaćaju vodu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Naplata ide preko “Infostana”, a cena za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda za sve kategorije potrošača je, kako su naveli u JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, povećana za pet odsto od prvog dana 2021. godine.

Osim navedenog, od 1. januara su veće cene i cigareta, TV pretplate, PCR testova, kao i poreza na imovinu.

Podsećanja radi, nakon što je država na račune penzionera uplatila pet hiljada dinara novčane pomoći, jedan od njih odlučio je da taj iznos poštom pošalje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Ne želim milostinju, niti poniženje”, poručio je penzioner Mile Delić, koji je drugi put vratio pomoć namenjenu najstarijima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts