Počeli sa gašenjem korone: Broj obolelih u svetu opada treću nedelju zaredom

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da broj novoobolelih od koronavirusa na globalnom nivou opada treću nedelju zaredom.

Generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus ocenio je da novi trend pokazuje da je moguće kontrolisati virus, iako se pojavljuju novi sojevi, uz primenu mera poput fizičkog distanciranja, prekrivanja lica i održavanja higijene.

Tedros je, međutim, ukazao da je svet već bio u sličnoj situaciji i istakao da nije vreme za opuštanje.

„Tokom protekle godine bilo je trenutaka u gotovo svim zemljama u kojima je broj registrovanih slučajeva opadao. Mere opreza su popuštane i onda bi virus nastavio da besni”, podsetio je Tedros, prenosi Tanjug.

On je naglasio da je u trenutku kada se vrši vakcinacija na globalnom nivou potrebno primenjivati mere predostrožnosti koje doprinose bezbednosti ljudi. „Kontrola širenja virusa doprinosi spasavanju života i umanjuje šanse za pojave novih sojeva. Pomaže i da dejstvo vakcina bude efikasnije”, poručio je on.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Nestorović: Počeli su da gase pandemiju

“Ono što me je najviše iznerviralo je to što je SZO, sad, posle inauguracije Bajdena, saopštila da treba da se testiraju samo oni koji imaju temperaturu i teško dišu i vraća vrednost PCR testa na 25 ciklusa – što znači da će stepen pozitivnosti testova biti neverovatno manji nego je do sada bio. Praktično, gase epidemiju zato što je Bajden predsednik“, naveo je Branimir Nestorović.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Podsetio je da je šef Si-En-En-a rekao da oni imaju puno poverenje u Bajdenovu administraciju, da će on suzbiti epidemiju i da nema potrebe dalje obaveštavati o toku epidemije u Americi.

“Bajden sutradan kaže da ništa ne može da se uradi po pitanju koronavirusa, da to sada ide svojim tokom i da će se završiti samo od sebe. Zar to nije politika čista? Trampu su prebacivali da ne može ovo, ne može ono. Očigledno je da je SZO simpatisala Bajdena”, kazao je Nestorović za Tv Prva.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts