PODVIG LEKARA U LIONU: Prvi put presađene ruke s ramenima

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Iz bolnice sačekali sa saopštavanjem vesti sve dok se nisu uverili da je postoperativni tok bio uspešan

Hirurzi bolnice “Eduar Erio” u Lionu izveli su podvig tako što su izvršili prvu operaciju u svetu transplantacije oba ramena i ruku pacijentu koji je kao težak invalid živeo 23 godine.

Pacijent, Feliks Gretarson (48) živi u Lionu, a poreklom je sa Islanda. On se dobro oporavlja i već je počeo sa oseća dodire u gornjem delu ruku. 

Operacija je izvršena pre deset dana, ali su iz bolnice sačekali sa saopštavanjem vesti sve dok se nisu uverili da je presađivanje uspelo. Ruke koje je Gretarson dobio su već imaju zadovoljavajuću telesnu temperaturu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Osnovni cilj je da pacijent može da pokreće ramena i laktove. Nije sigurno da će moći da pomera i šake i prste, ali je najvažnije bilo da mu se povrati uobičajeni izgled ljudskog tela. Oni koji su ga videli ističu da mu ruke deluju veoma prorodno. Sada mu predstoji dug period rehabilitacije, a ogromnu podršku u ovom poduhvatu mu je pružila supruga.

Bolnica čuvena po inovativnim operacijama

Lionska bolnica “Eduar Erio” je postala svetski poznata po ovakvim intervencijama. Ovde je profesor Žan Mišel Dibernar izvršio prvu transplataciju šaka i nadlaktica u svetu pacijentu Denisu Šatelijeu, rođenom 1966. I danas ih, 20 godina posle, srećno koristi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Lekari su optimisti, ali uvek postoji mogućnost da telo, čak i nekoliko godina kasnije, odbaci presađene organe.

Gretarsonu su ruke amputirane posle nesreće koju je imao kada ga je udarila struja visokog napona. Bio je u komi, jedva je preživeo i od tada su nad njim izvršene mnogobrojne operacije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts