POMIJEŠAJTE LIMUN I SODU BIKARBONU: Sveta mješavina za liječenje cijelog tijela (RECET)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Soda bikarbona i limun su sastojci koji imaju mnogo prednosti na naše zdravlje, ali i za čišćenje kuće. Kao lek soda bikarbona se najčešće koristi za liječenje žgaravice, ali može pomoći i kod liječenja akni i kandide.

Smjesa od sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrt*vih ćelija kože, ali i za izbijeljivanje zuba.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u liečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebno prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u liječenju raka, ali imaju neke koristi za sprječavanje nastanka raka.

Zdrava ishrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

Alkalizuje – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće djelovanje na tijelo što pomaže kod acidoze – stanja prekomjerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega jer pomaže pri izbacivanju toksine iz tijela.

Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želudca.

Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Soda bikarbona i limun za rak

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH ravnoteže u tijelu. Idealna pH vrijednost krvi bi trebala biti blago lužnata, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog niova pH u tijelu može biti teško.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što pogoduje širenju kancerogenih ćelija. Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tijela tako da ćelije ne mogu preživjeti. U slučaju raka, ovo znači promena unutrašnjeg stanja iz kiselog u lužnato.

Recept: Pomiješajte sok od pola limuna i 1 kašičice sode bikarbone u čaši vode te to popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizovati želučanu kiselinu koja je dobra za probavu.

Liječenje sodom bikarbonom iskustva

Kombinacija sode bikarbone i limunova soka ima mnoštvo zdravstvenih prednosti kao što su detoksikacija tijela, ravnoteža pH vrijednosti, poboljšanje probave, imunološkog istema i zdravlja srca, štite kožu, jetru i sprječavaju nastanak hroničnih bolesti.

Pokazala je pozitivne učinke na osobe koji imaju problema s aknama.

Preporučuje se da se ne konzumira sama nego s uljem vitamina E, uljem divlje ruže ili kremom koja sadrži vitamin C. Kada sodu bikarbonu pomiješate s jednim od tih sastojaka namažite smjesu samo na problematična područja. Ljudi su primijetili kako im tamne mrlje nestaju, a preporučuje se da se ne stavlja na otvorene rane ili istisnute bubuljice.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Osobe s osetljivom kožom primijetile su kako smesa kokosovog ulja i sode bikarbone smanjuje pore. Pomiješajte 2 kašičice kokosovog ulja i 1 kašiku sode bikarbone kako bi očistili lice. Sljedeće jutro primijetićete kako su pore znatno manje, kao i miteseri. Ovaj postupak ponovite 2 do 3 puta sedmično.

Soda bikarbona se koristi kao narodni lijek za liječenje žgaravice jer je lužina pa neutralizuje kiselinu. Pomešajte pola kašičice sode bikarbone s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode.

Soda bikarbona i limun – kandida

Gljivica Candida albicans nalazi se u svačijem tijelu, a problemi se javljaju onda kada se ona proširi. Ona može biti uzrok mnogih bolesti, pa je važno proveriti ravnotežu crevnih mikroorganizama.

Soda bikarbona je alkan i ako ju konzumirate stvara ravnotežu pH vrednosti u telu. Ako ste zaraženi kandidom u većim mjerama, trebaćete da konzumirate sodu bikarbonu mjesec dana; a ako je zaraženost kandidom blaža onda 15 do 20 dana.

Prvi do peti dan: Dva sata prije svakog većeg obroka popijte 1 kašičicu sode bikarbone u 1 čaši vode. Ponovite 3 puta dnevno.

Šesti do deseti dan: Isto kao i prvi do peti dan, ali dva puta dnevno: ujutro i navečer.

Jedanaesti do petnaesti dan: Popijte 2 čaše vode sa sodom bikarbonom jedanput na dan, dva sata prije doručka.

Šesnaesti do dvadeseti dan: Isto kao 11-15 dan, samo dva puta dnevno.

Dvadeset prvi do trideseti dan: Samo ako je zaraza kandidom značajna utrostručite dozu: 3 kašike sode bikarbone pomešajte u dvie čaše vode i pijte jedanput dnevno, dva sata pre doručka.

Soda bikarbona – nuspojave

Soda bikarbona ima brojne prednosti na naše zdravlje, kožu i za čišćenje, ali pretjerano korištenje sode bikarbone može izazvati loše posljedice. Nuspojave pretjeranog korištenja sode bikarbone su:

nadutost,
mučnina,
natekle ruke, stopala ili zglobove,
debljanje,
bolovi u mišićima,
psihičke promjene (iritabilnost, zbunjenost, problemi s pamćenjem),
povraćanje,
slabost,
osip.

Ako tokom korištenja sode bikarbone primijetite neke nuspojave odmah prestanite s korištenjem i u težim slučajevima posjetite svog ljekara kako bi na vrijeme spriječili daljnji razvoj problema sa zdravljem.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts