PROHODAO PORED MOŠTIJU SVETITELJA: Jedno od čudesnih isceljenja u manastiru Tumane

FOTO: PRINTSCREEN

Nebrojena je reka vernika koji svakodnevno sa svih strana sveta dolaze u manastir Tumane. Većina tih vernika u manastir dolazi tražeći isceljena kod moštiju Sv. Zosima i Jakova.

Tako postoje svedočanstva vernika da su neki od njih tamo i dobili isceljenje svojih bolesti. Naime, Petar A. iz sela Zabrege svedoči za svog oca Jovana koji je bio nepokretan od rođenja, da se iscelio u manastiru Tumane.

Kada je njegov otac imao sedam godina, odveli su ga volovskim kolima u ovaj manastir. U crkvi mu je pročitana molitva kod moštiju Sv. Zosima. Jovan je u manastiru Tumane prespavao. Sutradan su pošli nazad u selo.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Jovan je usput osetio da može da hoda i stvarno je hodao, kako kaže njegov sin Petar, pored kola 25 kilometara do kuće. Ovo čudesno isceljenje u manastiru Tumane desilo se 1936. godine.

Manastir Tumane nalazi se pored Golupca na Dunavu i čini neraskidivu vezu i duhovno straži nad Đerdapskom klisurom. Zbog toga ovu svetinju zovu i ĐERDAPSKIM OSTROGOM! Ovaj manastir je udaljen 250 kilometara od Beograda.

(Izvor: Mondo)

Similar Posts