SNEŽANA SAVIĆ igra JOVANKU BROZ: Fizička sličnost je zapanjujuća, a ovi detalji iz života MARŠALOVE SUPRUGE su u epicentu cele priče

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
Sličnost je neverovatna!

Važna, intrigantna, tajanstvena, moćna supruga još moćnijeg Josipa Broza Tita. Priča o Jovanki Broz nije ispričana do kraja, a novi uvid u nju doneće nam igrano-dokumentarna serija “Jovanka Broz i tajne službe” čije je snimanje u toku. Lik žene koja je bila jedan od zaštitnih simbola bivše Jugoslavije u ovom ostvarenju tumače dve naše glumice, Snežana Savić i Milica Tomašević.

Snežana Savić kao Jovanka Broz
SNEŽANA SAVIĆ KAO JOVANKA BROZFOTO: RTS/KSENIJA ĆUK, PROFIMEDIA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Snenario će sigurno privući veliku pažnju televizijske publike – lik žene kojoj je i posvećen to unapred obećava. A sama vest o početku snimanja serije prošla je veoma zapaženo u domaćoj javnosti, u velikoj meri i zbog prvih fotografija sa seta koje vam prikazujemo, a koje dočaravaju veliku fizičku sličnost glavnih glumica i glavne junakinje.

Snežana Savić kao Jovanka Broz

Od smrti Jovanke Broz (Budisavljević) prošlo je osam godina, a od rođenja 97 godina. Interesovanje za životnu priču najbližeg svedoka vladavine Josipa Broza Tita (1892- 1980) ne jenjava, vremenom se zaključci o njenom uticaju na politku svog supruga menjaju – jedni smatraju da je Jovanka i te kako uticala na Maršalove odluke, dok je drugima prijemčljivije mišljenje da je njena uloga na tom polju bila zanemarljiva. “Žena u senci” ili “vladavina žene iz senke”. Između staju oni umereniji stavovi, a nije mali broj ni onih koji u prvi plan stavljaju samu ljubavnu priču Jovanke i Tita, kao i moć njene modne diplomatije, konkretnije stila – jedne zasebne celine čije je delove ona izuzetno vešto sklapala.

Serija “Jovanka Broz i tajne slu

Televizijska publika pratiće Jovanku kroz njen dolazak na Beli dvor, kroz venčanje sa Titom, kroz godine njihovog braka i njen život nakon njegove smrti, pa sve do njene smrti 2013.

Koliko je Jovanka važna ličnost, pokazuje sama istorija, dok se kao neki od najzanimljiviijih detalja iz njene biografije izdvajaju sledeći detalji: Jovanka je odrasla u skromnoj i uglednoj porodici Budisavljević, sa nepunih 17 godina pristupila je SKOJ-u i partizanskom pokretu u Lici, dva puta bila je ranjena u borbi bez težih posledica, pred kraj Drugog svetskog rata preuzela posao komesara Interne bolnice u Drvaru, a zatim i Hirurške bolnice Prve armije, posle rata radila je u glavnom štabu JA u Beogradu, a onda u Nišu, pred kraj sukoba 1945. godine upravljala je kabinetom maršala, bila je član Titove lične garde napravljene po ugledu na Staljinovu i gardu kralja Aleksandra.

“Imam jednu moju zemljakinju koja je bila borac i komandir ženske čete Šeste ličke, kojoj sam ja bio komandant. Ona je jedna vredna i patrijarhalno vaspitana devojka. Rano je ostala bez oca i kroz život se teško probijala. Ona se zove Jovanka Budisavljević”, rekao je Titu Đoko Jovanić, koji je nakon oslobođenja postao načelnik Vojne kontraobaveštajne službe.

žbe” rađena po scenariju i generala Svetka Kovača i u režiji Nedeljka Kovačića dotiče se brojnih aspekata života bivše prve dame SFRJ.

Serija
SERIJA “JOVANKA BROZ I TAJNE SLUŽBE”FOTO: RTS/KSENIJA ĆUK / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Tako makar kaže jedna teorija o tome kako je došlo do venčanja Jovanke i Tita, a ispričao ju je sam Jovanić u razgovoru sa biografom Milanom Parcem. Teorija o tome šta je iniciralo brak Maršala i hrabre Partizanke je mnogo. Uostalom, to se može reći i za mnoge delove njenog života, koji je obeležio i komplikovan i opasan odnos sa državnim rukovodstvom koje ju je odvojilo od Tita i odstranilo je iz javnog života.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

“Fascinantno je do koje mere obe glumice fizički podsećaju na Jovankin lik, a obe su se odlično snašle u toj ulozi”, prokomentarisao je reditelj, a najbolji dokaz za to je fotografija Snežane Savić sa frizurom po kojoj je Jovanka bila prepoznatljiva, sa belim biserima koji su krasili njena modna izdanja i u replici njenog damskog stila koji je hvalio i čuveni dizajner Pjer Karden, a čije je modela često nosila prva dama Jugoslavije.

Snežanu smo dosada gledali u širokom dijapazonu uloga- od fatalnih zavodnica do “žena iz naroda”. Kako nam je nedavno rekla, nijedna uloga nije bila ni teža ni lakša od druge, svaka je priča za sebe, a da će svaka doneti rezultate, znala je na samom početku snimanja. Kada je išlo lako, bilo je plodonosno. Napomenula nam je da “mučenje sa ulogom” ne daje uvek efekte.

Slobodni smo da zaključimo da je uloga Jovanke Broz za Snežanu Savić bila primer ovog prvog, najava nečeg plodnosnog i dobrog.

Tumačeći razne likove, glumci pronađu ponekad poneku sličnost sa junacima koje igraju (Snežanu i Jovanku spaja damski stil, kojem je naša glumica verna decenijama), ponekad ih dele nepremostive razlike, kroz uloge uče i o sebi i o ličnostima koje glume. Odvija se tako zanimljiva igra.

Šta će nakon snimanja serije Snežana reći o Jovanki, biće zanimljivo čuti.

Milica Tomašević kao Jovanka Broz

Jovanku Broz iz mlađih dana igra Milica Tomašević koju duže od godinu dana gledate u seriji “Igre sudbine” koja se emituje na TV Prva, a u kojoj ona glumi Nadu Galić.

Milica Tomašević kao Jovanka Broz
MILICA TOMAŠEVIĆ KAO JOVANKA BROZFOTO: RTS/KSENIJA ĆUK, PROFIMEDIA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U ovoj seriji igra i Snežana Savić tumačeći Donku de Saeli. Za kratko vreme glumice su se naše u dva televizijska ostvarenja. Nada se na Instagramu pohvalila novom ulogom, izazvaši sjajne reakcije na ovoj društvenoj mreži. Prepoznatljiv stil Jovanke Broz sjajno pristaje i njoj. Na slici glumicu vidite pored Tita, kog glumi Nebojša Dugalić.

Milica Tomašević kao Jovanka Broz i Nebojša Dugalić kao Josip Broz Tito
MILICA TOMAŠEVIĆ KAO JOVANKA BROZ I NEBOJŠA DUGALIĆ KAO JOSIP BROZ TITOFOTO: RTS/KSENIJA ĆUK / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Premijera serije čije je snimanje počelo u Muzeju Jugoslavije očekuje se u septembru na RTS-u, a glumačku postavku čine i sledeća imena: Staneta Dolanca igra Dragan Vujić Vujke, Aleksandra Rankovića Gordan Kičić. Svetozar Cvetković je Vladimir Bakarić, lik Jovankine sestre Nade Budisavljević dočaraće Milena Vasić… Narator priče je Tihomir Stanić.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts