ŠOK OBJAVA austrijske firme: “Ko se vakcinisao ili ko to namerava da uradi neka ne konkuriše kod nas” – TAKVI NAM NISU POTREBNI

Jedna austrijska firma dala je neobičan oglas za posao na Fejsbuku.

Naime, dok se vodi diskusija o tome da li će vakcina biti uslova za posao, kao i da li će se indirektno uvesti obaveza imunizacije, neki poslodavci očigledno ne žele da zaposle vakcinisane, jer smatraju da bi vakcina mogla da utiče na njihovo zdravlje.

Krovopokrivačka firma “Hemer” u austrijskom mestu Hajdenrajhštajn u potrazi je za novim radnicima, međutim, poruka kompanije je da ne želi osobe koje su se vakcinisale protiv korona virusa, ili koje nameravaju da to učine.

“Ko se vakcinisao ili ko to namerava da uradi ne treba uopšte da se prijavi za posao”, navodi se u oglasu postavljenom na Fejsbuku.

Vlasnik firme Peter Hemer kaže da se premalo zna o vakcini i da ne želi da rizikuje da nekog zaposli koji će nakon vakcinacije biti bolestan.

“Ima dovoljno izveštaja o tome na internetu”, dodao je on, ukazujući da će se tek pošto se austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ceo parlament budu vakcinislti i sam podvrgnuti imunizaciji.

Predsednik Radničke komore (AK) Donje Austrije Markus Vizer kaže da u Austriji poslodavac može da bira koga zapošljava.

To, kako ističe, znači da mogu biti postavljeni i apsurdni uslovi, ali se mora imati u vidu da ne dođe do diskriminacije na osnovu godina, pola, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije ili hendikepa.

Nakon brojnih negativnih komentara. firma “Hemer” izbrisala je oglas za posao sa svog Fejsbuk profila.

(Tanjug)

Similar Posts