Stalno preskačete obroke? Nemamo dobre vijesti za vas, ovo su posljedice!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Brojne su zamke koje krije ovakav način ishrane.

Zbog ubrzanog načina života većina nas preskače obroke i ne stigne kvalitetno da pojede čak ni jedan cijeli obrok u toku dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Brojne su zamke koje krije ovakav način ishrane, tj. preskakanje obroka. Ako ste na dijeti, samo će usporiti proces mršavljenja, ako brinete o svom zdravlju, preskakanjem obroka ćete ga samo narušiti.

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke:

Koža i kosa pate: Ako je ovo vaš način ishrane, koža i kosa neće dobiti dovoljno nutrijenta, a rezultat je suha koža i kosa bez sjaja. Promijenite navike i u ishranu uvrstite dovoljno namirnica poput paradajza, brusnice, ribe a za piće odaberite zeleni čaj.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Mozak takođe pati: Kako pada nivo šećera u krvi zbog manjka nutrijenata, isto se događa i s metabolizmom, a to uključuje i metaboličke procese u mozgu. Manjak energije u formi glukoze utiče na raspoloženje i nivo energije. Dakle, ako ste danas posebno loše raspoloženi i umorni, pojedite nešto brzo!

Oslobađa se hormon stresa: Ako reovno preskačete obroke, usporava se rad metabolizma ali oslobađaju hormoni stresa. Rezultat je često prejedanje pa ćete uneti mnogo više kalorija nego što ste planirali.

Postajete gladniji: Hormoni stresa i oni koji se povezuju s pojačanim apetitom se oslobađaju ako prođe nekoliko sati a da niste ništa pojeli. Glad postaje sve jača i javlja se jaka želja za slatkišima i nepotrebnim kalorijama.

Javlja se nadutost: Šanse su da ne unosite u organizam dovoljno vlakana i vode ako preskačete obroke. Rezultat je zatvor jer hrana koju pojedete ujedno “gura” već konzumiranu hranu kroz probavni sistem, piše “Espreso“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts