Sudija Lukić rekao NE Vučiću: “Vučić nema pravo da presuđuje”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Sudija Apelacionog suda Milimir Lukić izjavio je da predsednik Republike nema ustavnih nadležnosti da sudi i presuđuje, i da su takve izjave neprihvatljive i nanose štetu krivičnom postupku.Sudija Lukić: Vučić nema pravo da presuđuje, to nanosi štetu postupku 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

„Svoju političku moć može, ipak, valjano da iskoristi, tražeći od nadležnih, pre svega Vlade Srbije, da poboljša resurse, materijalne i ljudske, da u ime građana permanentno traži rezultate i odgovornost sudske vlasti, ako tih rezultata nema, a ako ih ima da pohvali i afirmiše rad suda“, istakao je Lukić u intervjuu za novi broj nedeljnika NiN.

Lukić koji je doneo presudu u postupku protiv zemunskog klana, rekao je da „nije doživeo da bilo koja politička struktura na vlasti, pa ni aktuelna, javno pohvali i oda priznanje, recimo tužiocu ili sudiji za ostvareni rezultat“.

On je naveo da „nije sud sveta krava da je lišen mogućnosti kritike“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Međutim, kako je objasnio, „neprihvatiljivo je, a i zakonom zabranjeno, da se javno presuđuje, da se napada ličnost sudije ili njegove porodice, da se istupanjem političara pretenduje na sam tok i ishod suđenja“.

Na pitanje o organizovanom kriminalu, Lukić je istakao da ga nema ukoliko nije povezan sa državnim strukturama i zato je „najopasniji po bezbednost države i građana“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

„Ne treba nam bolji primer, od samih činjenica utvrđenih u postupku za ubistvo premijera i za zemunski klan. Zbog toga, postojanje političke volje jeste preduslov, ali to nije dovoljno. Uz to, trebalo bi dati odrešene ruke organima policije i tužilaštva“, rekao je Lukić.

Nedeljnik NiN podseća da je Lukić sudio ubicama Zorana Đinđića, članovima zemunskog klana i Darku Šariću, a sudi i u važnim predmetima koji još nisu okončani – Miroslavu Miškoviću, za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts